Prvi poljubac Kejt i Vilijama obećava srećnu budućnost

by | maj 2, 2011

Kao što su princ Čarls i Dajana to uradili pre njih, ovaj romantičan gest je sada već tradicija i novi kraljevski par je u petak bio potpuno svestan važnosti prvog poljupca.
Stručnjak u oblasti tumačenja govora tela, Piter Kolet, rekao je da je govor tela Vilijama i Keterin potpuno suprotan od onog kakav su imali Čarls i Dajana pre 30 godina. Naime, njihovi gestovi puni ljubavi govore da će mladenci imati dug i srećan brak.

Kolet kaže da je 1981. godine bilo mnogo znakova da brak princa Čarlsa i Dajane neće biti skladan i to upravo sa mladoženjine strane.
– Izgledao je očajno, Dajani je posvećivao veoma malo pažnje, za vreme ceremonije protrljao je oči dva puta, a to je očigledan znak tuge, sumnje i kajanja. U petak smo videli potpuno drugačiju sliku Vilijama i Kejt koji su smireno očigledno uživali u slavlju. Dok su izgovorali zavete, gledali su jedno drugom u oči i diskretno dodirivali rukama – objašnjava Kolet.
Poljubac na balkonu Bakingemske palate je bio prvi poljubac mladog para u javnosti. Posle malo više od pet minuta druženja na balkonu i mahanja publici, kraljevski par se uhvatio za ruke i vratio u palatu. 
Kada su se princ od Velsa i lejdi Dajana Spenser venčali 29. jula 1981. godine, njihov poljubac je postao jedna od naprepoznatljivijih slika u krajevskoj istoriji. Odstupanje od formalnosti i kraljevskog protokola došlo je kao odgovor na očekivanja mase koja se okupila da ih pozdravi.
U to vreme, Čarls je navodno rekao Dajani:
– Neću to da radim, oni pokušavaju da nas nasteraju da se poljubimo!
 Dajana mu je na to odgovorila:
– Pa, onda, hoćemo li?
Ali dok se mlada princeza potpuno opustila u pozi iz bajke, njen suprug je ostao ukočen, u grču.
Pet godina kasnije Vojvoda od Jorka i njegova žena su sledili njihov primer i imali svoj “momnat na balkonu”. Držali su masu u neizvesnosti, glumeći da ih ne čuju dobro.
– Njihov poljubac je bio bezbrižan i zabavan, smeškali su se, izgledalo je seksi – objašnjava ekspert za tumačenje govora tela Džudi Džejms i dodaje da to nije bio rezervisan poljubac kao kod Čarlsa i Dajane.

Tagovi: