RAK GRLIĆA MATERICE: Sporna i opasna vakcina!

by | avgust 21, 2009

lepota i zdravlje vakcina protiv raka grlica matericeIako Centri za kontrolu raka grlića materice preporučuju da sve devojčice starije od 11 godina budu vakcinisane protiv ove opake bolesti od koje u SAD umire četiri hiljade žena godišnje, dve nove studije pokreću pitanje o njihovoj bezbednosti.
U časopisu Američkog medicinskog udruženja postavljena je dilema za milione roditelja širom Amerike da li da vakcinišu svoje ćerke protiv seksualno prenosivog virusa koji može da uzrokuje rak grlića materice ili ne, budući da je ustanovljeno više od 12 hiljada medicinskih problema posle vakcinacije!
Do sada je više od sedam miliona Amerikanki dobilo injekcije Gardasila, ali se u novom istraživanju tvrdi da su posledice toga mnogobrojne: od lakših poput vrtoglavice, glavobolje i nesvestice, do više od sedam stotina ozbiljnih medicinskih problema koji uključuju stvaranje krvnih ugrušaka, imunološke poremećaje i 32 smrtna slučaja.
To su početni izveštaji. Ne možemo da utvrdimo uzročno-posledičnu vezu kod većine ovih žena, osim da naznačimo medicinska stanja koja su možda doprinela ili izazvala njihovu smrt ili loše ishode„, kaže za „Glas Amerike“ lekarka Sara Feldman, a prenosi Mondo.

„Većina lekara koje poznajem prestala je da daje vakcinu zbog bezbednosti“, ističe ginekolog Žan Moric koji je i sam otac jedanaestogodišnje devojčice. „Odlučio sam da ona ne bude vakcinisana. Dok ne budem znao više, jednostavno mislim da nije vredno rizika. Rak grlića meterice je teško oboljenje, ali ako žena radi testove jednom godišnje, rizik od dobijanja te bolesti je ravan nuli„.

Tagovi: