Rešite se ovih štetnih beauty navika

by | 6 februara, 2020
sminka lepota zdravlje

Navike koje nisu zdrave za vaše lice i telo

Prave promene kreću od nas samih. Sve zavisi od toga koliko smo nešto čvrsto odlučili i da li iza tih stavova stojimo. Kada je reč o kozmetici koju koristimo, možda i i ne razmišljamo o promenama koje bi nam koristile. Ne, to ne znači da morate da bacite u đubre sve što vam se trenutno nalazi na polici s kozmetikom. Govorimo samo o pojedinim štetnim navikama koje smo godinama gajili i nismo spremni da ih pustimo.

Preduslov svakog dobrog šminkanja je negovana koža, a negovanje kože podrazumeva da je čistite na određeni način. Međutim, osim čišćenja kože, s vremena na vreme potrebno je da očistite i četkice i kistove kojima nanosite šminku. Po pravilu to biste trebali da radite jednom nedeljno uz pomoć specijalizovanih sprejeva za čišćenje.

Korišćenje proizvoda nakon isteka trajanja

Ovo je tema o kojoj se često raspravlja među beauty poznvaocima i mišljenja su podeljena. Dok se svi slažu da su datumi utisnuti na ambalažama nešto što ne treba olako shvatati, mišljenja se razilaze oko toga koliko je štetno nastaviti s korištenjem proizvoda kojima je rok trajanja odavno prošao. Ono što teba da znate je da se proizvodi nakon isteka ne pokvare i ne postaju toksični. Međutim može da se desi da izgube efikasnot. Zašto biste nanosili kremu protiv podočnjaka ako ona u sebi više ne sadrži nikakva blagotvorna svojstva? Proizvode poput senki, s druge strane, možete koristiti dok vam njihova tekstura i pigment odgovaraju.

 

Dugo spavanje na istoj jastučnici

Ako imate problema s aknama, trebali biste da razmislite o tome da jastučnicu menjate barem jednom nedeljno, a sam jastuk perete jednom u tri meseca. Navedene metode dokazano pomažu, a kad smo već kod posteljine, moramo spomenuti i trend prelaska na onu svilenu, koja pomaže da koža bude zaglađenija, a ujedno utiče na to da se ne probudite sa zamršenom kosom.

jastuk zdravlje lepota

 

Zanemarivanja vrata i tela

Uložićete čitavo bogatstvo na kreme i kozmetiku za lice, a ne razmišljate o vratu i telu. Na nanošenje proizvoda na vrat ćeto se još nekako i navići, ali ko ima vremena za hidratizaciju celog tijela? Takvo je razmišljanje pogrešno – našem telu treba nega baš kao i našem licu. Izdvojite tih par dodatnih minuta.

Držanje šminke na licu pre vežbanja i spavanja

O ovom se više ne bi trebalo raspravljati – akone želite da se borite s problemom začepljenih pora i lošim tenom, skidanje šminke neka vam bude pravilo od kog ne smete odstupiti.

GettyImages

Nedovoljan unos vode

Odlično znate da je unos dovoljne količine vode jako bitan. Nekako to nikada ne činite. Manjak tečnosti dovodi do dehidracije, nastanka suve i ispucale kože. Da ne pričamo da povećava pojavu bora. Apsolutno svi modeli će vam reći kako je tajna njihovog izgleda upravo u dovoljnom unosu vode, a radi se o otprilike osam čaša vode na dan. Hoćete li poslušati, to je već pitanje za sopstvenu savest.

 

Foto: Guliver/Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.