Sačuvajte preplanuli ten

by | septembar 18, 2010

Da biste što duže održali preplanuli ten, osim upotrebe kozmetičkih preparata, od pomoći će vam biti i određene namirnice

Da bismo stekli onu divnu preplanulu boju tena, uz koju sve što obučemo izgleda milion puta bolje, izlažemo se suncu danima, a neko to radi i tokom celog leta. Međutim, ta boja se izgubi znatno pre nego što bismo želeli.

Da biste što duže održali preplanuli ten, osim upotrebe kozmetičkih preparata, od pomoći će vam biti i određene namirnice. U njih spadaju zeleni čaj i obična voda. Stoga, nemojte žeđ gasiti gaziranim sokovima, neko zelenim čajem, a ako vam on nije pri ruci, pojačajte unos obične vode.

Kako je koža posle letovanja suva, to samo pojačava proces perutanja. Da biste ga usporili, svakodnevno se tuširajte mlakom vodom, a posle toga je namažite losionima i ostalim preparatima koji će joj obezbediti vlažnost.

Navika pojedinih žena da preplanuo ten zadrže odlazeći svakoga dana u solarijum potpuno je pogrešna, jer boravak u solarijumu dodatno isušuje kožu. O tome da se na taj način ubrzava i proces starenja, nepotrebno je govoriti.

Izvor: Novosti

Tagovi: