Sudar mitologije i glamura

by | jul 11, 2010

Mladi italijanski dizajner Dimitri pomirio je italijansko i grčko poreklo i stvorio kolekciju za jesen-zimu 2010-2011. godine, koju modni poznavaoci nazivaju idealnim spojem glamura, seksepila i mitologije.

Dimitri

 

Kao jedan od jeftinijih nemačkih gradova u kojem se umetnici rado okupljaju, Berlin je zaradio nezvaničan moto – „siromašan ali veoma senzualan“. Intenzivne, izazovne vibracije koje ovaj grad emituje, prema oceni prisutnih, bile su više nego osetne već na početku Nedelje mode koja se održava od 7. do 11. jula.

Dospeti na mapu modnih zbivanja nije nimalo lako, ali se organizatori Nedelje mode u Berlinu veoma trude. Ipak, berlinska smotra još se ne može porediti sa onim u Njujorku, Milanu, Parizu, pa čak ni u Londonu. Najviše kupaca je iz Nemačke, a tek nekoliko svetskih imena, poput domaće modne kuće „Hugo Bos“ i Kelvina Klajna, predstavljaju svoje kolekcije na Nedelji mode u Berlinu.

 

Dimitri

Uprkos odsustvu velikih nemačkih modnih brendova sa ove modne smotre, Nedelja mode u Berlinu od osnivanja 2007. godine konstantno napreduje tako da se broj dizajnera koji učestvuju učetvorostručio. Jedan od poslednjih dizajnera koji su počeli redovno da izlažu u Berlinu je i mladi italijanski kreator Dimitri Panagitopulos koji je svoje modele berlinskoj publici prvi put predstavio u januaru ove godine.

Liniju za sezonu jesen-zima 2010-2011. godine dizajner italijanskog i grčkog porekla bazirao je upravo na mediteranskim motivima. Kombinacija glamura, seksepila i mitologije koju Dimitri potpisuje odlično je prihvaćena u krugovima modnih kritičara, ali i kupaca, modnih novinara i ljubitelja „krpica“.

 

Dimitri

Modne boginje blistale su umotane u haljine od šifona, u plisiranim suknjama, u toplim kožnim uskim pantalonama i helankama i krznenim kaputima. Budući da je veoma naklonjen ručnom radu, tridesettrogodišnji dizajner se slobodno poigrao ukrasima, ali i dezenima.

Kolekcijom dominiraju crveni, crni, plavi i zlatni tonovi na visokokvalitetnim materijalima poput krzna, angore, kašmira i kože. Kaputi, bunde i prsluci najrazličitijih dužina i boja krojeni su tako da ističu figuru, dok interesantni detalji na ramenima i obrubi od kože privukli pažnju poznavalaca modnih kretanja. Za posebno ženstven izgled zaslužne su crne i bele plisirane suknje i korset haljine. Prema oceni izveštača iz Berlina, Dimitri je napravio posebnu, izuzetnu modnu liniju u kojoj savršeno balansira između svakodnevne garderobe i glamurozne odeće za posebne prilike. 

 

Dimitri

Izvor: RTS

 

Tagovi: