Top pet saveta za negu masne kože tokom leta

by | jun 7, 2014

Problem masne kože još je izraženiji u toplim danima. Ukoliko kožu pogrešno negujete i koristite šminku koja vam ne odgovara, dodatno ćete pogoršati situaciju. Stoga vam donosimo pet letnjih saveta uz koje ćete pravilno negovati masnu kožu.

woman-hat-summer-skin

1. Laganija šminka
Teške pudere zamenite toniranom ili BB kremom. Dobar izbor je i mineralni puder u kamenu. Ukoliko baš ne možete bez pudera, izaberite onaj koji matira kožu.

2. Laganija krema
Leti koristite laganije kreme na bazi vode ili gel kreme. One će hidrirati kožu i negovati je, ali neće ostavljati sjajni trag na licu.

3. Piling i maska
Sa pilingom nemojte preterivati, dovoljno je da ga uradite dva puta nedeljno. Barem jednom u sedam dana na kožu nanesite masku. Maske za negu masne kože lako možete napraviti i kod kuće, a neretko su mnogo bolji izbor od onih koje možete kupiti.

4. Gel za čišćenje lica
Agresivno čišćenje lica uzrokovaće intenzivniju proizvodnju sebuma. Stoga je najbolje da koristite blagi gel za umivanje sa niskom Ph vrijednošću, koji ne sadrži alkohol ili ulja, jer će takav proizvod najbolje ukloniti višak masnoće, istovremeno čuvajući površinski hidrolipidni sloj kože.

5. Bloteri
Maramice za upijanje viška masnoće obavezno bi trebalo da se nađu u vašem neseseru. Čim primetite masni sjaj, maramicu nežno pritisnite na lice.

Izvor: Ljepota.ba

Tagovi: