U ŠLJOKICAMA od glave do pete

by | decembar 31, 2009

U praznično vreme moda dodatno pomiče granice i ono bez čega zabave, prijemi i novogodišnja noć ne mogu da prođu su šljokice, koje neodoljivo mame poglede. Krase torbice, haljine, sakoe, cipele, donje rublje…

 

Sljokice Kavali


U redu, otkako su nam se na ulice vratile lude osamdesete, kao da nas ništa više ne može iznenaditi, a šljokica na ženi nikad dosta. Uz to je stiglo i predpraznično doba, kada i ulice odišu blještavilom, pa svetlucavih detalja zaista ni u kojem slučaju ne može da bude previše.

 

Devojke često ne mogu da zamisle da nose torbu okovanu šlokicama po danu, ali kad padne noć ne plaše se ni najsmelijih kombinacija koje izazivaju pažnju. I ove sezone su najveće modne kuće, ali i lanci ulične mode ponudili bezbrojne krpice i modne detalje u obliku šlokica i nema te modne sitnice koja ne bi mogla da bude posuta šljokicama.

 

Sljokice Guci

Blješteće ljuskice hvataju svetlo pa time i poglede. Kako god se krećete, šljokice vas prikazuju u novom svetlu. Čak i ako ne možete da se odlučite za odevni predmet koji je ceo prekriven šljokicama, na primer, neodoljivu koktel-haljinu ili sve popularniju tunika-haljinu, možete da budete sam svoj majstor i kupite gotove sjajne trakice koje možete sami da našijete na odeću. Samo pripazite, šljokice su od plastike i ako štrče na rubu dekoltea, mogle bi da vam nošenjem neprijatno grebu kožu.

 

Trakicu možete da upletete i u kosu, zavežete oko vrata, nositi kao kaiš.

Šljokice možete da kombinujete i u obliku torbice, šala, štikli i obvezno mejk apa. Gliter za oči, lice i usne i lak za kosu sa zlatnim, srebrnim i šarenim gliterom takođe je „šljokičasti must have“ u kozmetičkoj torbici. 

 

Tagovi: