Više od sna

by | jun 22, 2009

Bezbroj devojaka sanja o tome da koračaju modnim pistama, da ih slikaju vrhunski fotografi, da nose odeću sa potpisom vrhunskih kreatora, da se pojavljuju u editorijalima, dobro zarađuju…

One, koje su lepše, zgodnije, gracioznije, istrajnije, samouverenije, hrabrije… od većine, taj san uspevaju da pretvore u stvarnost. Upravo to desilo se damama koje vam predstavljamo. Osim toga, njima je pošlo za rukom da ostvare i neke druge snove…

 

Lelota i Zdravlje - Bojana Panić

 

BOJANA PANIĆ – Zablistala i na crvenom tepihu

Manekenka ili glumica – svejedno je šta stoji uz njeno ime jer je toliko uspešna da odrednica nije ni potrebna. Rođena je 25. maja 1985.
u Beogradu, a njena priča o uspehu podseća na stotine drugih. Dejan
Marković, direktor modne agencije „Woman“, koja je „stvorila“ Naomi
Kempbel i Kejt Mos, svojevremeno je držao kafić u Beogradu, a jednog
dana… kroz izlog je ugledao prelepu devojku. „Njena nevinost i
prirodna lepota ostavili su me bez teksta. Prišao sam joj i pitao je ko
je i šta je. Kad sam joj predložio da dođe u moju agenciju, nije bila
zainteresovana“, priseća se Dejan.

 

Nekoliko meseci kasnije,
šesnaestogodišnja Bojana potražila je posao u Dejanovom kafiću. Ubrzo
se našla u avionu koji ju je „nosio“ u Italiju i u novi život.
Danas,
Ralf Loren za nju kaže da je najveći aktuelni supermodel. U međuvremenu
je sarađivala sa najpoznatijim svetskim kreatorima, radila kampanje za
„Dior“ i „Chanel“, a prošle godine potpisala je veoma vredan ugovor sa
„Pantenom“, postavši njihovo zaštitno lice.

 

Ove godine je, kao
selebriti ličnost, zatvorila reviju Žan-Pola Gotjea.
Dok je na
festivalu u Kanu, gde je bila gošća na premijeri filma „Lorina tišina“,
šetala crvenim tepihom, svi su ostali u njenoj senci. U svet filma
zakoračila je ulogom u filmu „Seljak Žak“, posle koje je usledila jedna
od glavnih rola u „Largo Winchu“.

.

 

Lepota i Zdravlje - Jelena Trninic

 

JELENA TRNINIĆ – Manekenka sa diplomom

Pre nešto manje od dvanaest godina, Jelenina fotografija prvi put se našla na naslovnoj strani jednog magazina. Nekoliko godina kasnije, kad je bila maturantkinja, izjavila je: „Želim da upišem prava i da jednog dana izgradim karijeru advokata“. U međuvremenu, učestvovala je na bezbroj revija, radila je editorijale, reklame, kataloge… Ali, uspeh u svetu modelinga nije je omeo u nameri da završi pravni fakultet. Minulog leta diplomirala je i tako postala jedna od retkih vrhunskih manekenki sa akademskim zvanjem. „U mojoj porodici postoji pravnička tradicija, tako da mi je bilo potpuno prirodno da i ja krenem tim putem“, kaže Jelena.

 

„U društvu sam poznata kao „štreber“, volim da učim, čitam i stalno saznajem nešto novo, a diploma mi je potvrda da sam jedan veliki posao odradila do kraja. Kada sve ovo prođe, moći ću da gradim neku drugu karijeru. Zbog manekenstva studirala sam malo duže, ali je – s druge strane – upravo fakultet uticao na to da ne odem u inostranstvo. Trenutno uživam u čarima života bez obaveza, a sjajna je stvar to što znam čime ću se baviti u budućnosti.“

 

 

Lelota i Zdravlje - Nena Blagojev

NENA BLAGOJEV – Savršena mama

Nena Bagojev je radila kampanje za kuće „Emporio Armani“, „Fere“, „Polis“, „Roko Baroko“, D&G… Početkom 2003. godine, u svim prestižnim magazinima pojavila se reklama za novu „Moskino“ kolekciju. Na fotografiji koju je snimio Mario Testino bile su četiri devojke, a jedna od njih bila je Nena. U avgustu te godine ona i njen dugogodišnji partner Momčilo dobili su sinčića kojem su dali ime Vid Luka.

 

Na pitanje da li namerava da se brzo vrati u modni svet, odgovorila: „Mnogo toga biće drugačije… Više neću odlaziti od kuće na mesec-dva, već ću prihvatati samo komercijalne poslove poput snimanja kataloga ili reklama“. Međutim, Nena je toliko uživala u ulozi majke, da od sinčića nije želela da se odvaja ni na nekoliko dana. Stoga je prihvatala poslove samo kod nas – bila je zaštitno lice portala „Na dlanu“, a i sad je gledamo u reklami za „C supe“. Prošlog oktobra u Nenin i Momčilov dom stigla je još jedna prinova – sinčić Lav Simeon. Lepa manekenka otkriva da će, ako joj se ukaže prilika, uraditi još neki „modni posao“, ali samo u slučaju da to ne ugrožava njen porodični „vozni red“

 

Lelota i Zdravlje - Sandra Nikolić

 

SANDRA NIKOLIĆ – „Ulovila“ milijardera

Sandra je postala popularna kao članica grupe „Models“, nakon čega je usledila njena uspešna manekenska karijera. Dugo je govorila da nema ambicija da ide u inostranstvo, ali se 2001. godine predomislila i potpisala ugovor sa agencijom „Rikardo Gaj“. „Da sve to sada nisam uradila, čini mi se da nikad i ne bih“. Tada nije mogla ni da nasluti da će odluka da napusti Beograd biti samo prvi korak ka bajci u koju se njen život uskoro pretvorio.

 

U leto 2003, na jednoj žurki na Azurnoj obali, prijateljica ju je upoznala sa Andrejom Meljničenkom. Uz njegovo ime je, u novinskim tekstovima, najčešće stajalo – najmlađi ruski milijarder. „Prve godine našeg zabavljanja, bila sam angažovana kao model, pa smo se trudili da uskladimo profesionalne obaveze da bismo bili zajedno. Kada smo shvatili da ne možemo jedno bez drugog, odlučili smo se za zajednički život. Preselila sam se u njegovu kuću u predrgrađu Moskve pre više od godinu dana i od tada se ne razdvajamo“, priča Sandra o vremenu kada se rađala ljubav između nje i Andreja. Početkom septembra 2005. postala je gospođa Meljničenko, a njihovu glamuroznu svadbu pratili su najpoznatiji svetski mediji.

 

 

 

Lepota  i Zdarvlje - Maja Latinović

MAJA LATINOVIĆ – Na vrhu sveta

Maja Latinović, devojka iz Kikinde, prvo je zablistala pred objektivom fotografskog maga Marija Testina, koji ju je preporučio Robertu Kavaliju. „Posle te kampanje, svi u modnom biznisu naprasno su saznali za mene, pre svega zato što je Kavalijeva popularost kulminirala upravo tom kolekcijom“, rekla je Maja nekoliko godina kasnije. Tada je već bila toliko tražena da je, bukvalno, išla sa revije na reviju, iz kampanje u kampanju. Interesantno je da mnogi, i danas, kad se pomene Majino ime, odmah pomisle na vonderbra, čije je zaštitno lice postala posle Eve Hercigove.

 

U to vreme, na pitanje da li dobija nepristojne ponude, rekla je: „Nemam vremena ni za pristojne ponude jer u jednoj sezoni uradim oko sedamdeset ili osamdeset revija“. Potom je, da ne bi bilo zabune, dodala: „Nepristojne ponude se možda i dešavaju, ali onima koji to žele. Ne bih ih prihvatila ni za milion dolara. Ja sam, ipak, dete iz Kikinde, sa precizno ustanovljenim kodeksom časti i morala. To je jasno već po mom ponašanju, stavu, pa meni nikada niko neće ni prići na taj način“. Danas, budući da je materijalno veoooma dobro obezbeđena, ova dvadesetosmogodišnja devojka radi samo odabrane poslove.

 

Tekst: Brankica Treskavica; foto: Arhiva CMI

 

Tagovi: