Yo D`Oro Balans donacija Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj

by | novembar 13, 2009


U želji da unapredi uslove lečenja, a povodom  Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, Bambi-Banat je donirao Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj dve infuzione pumpe vrednosti oko 4000 EUR i Yo D’Oro Balans proizvode namenjene osobama sa dijabetesom.

Yo D’Oro Balans proizvodi ne sadrže dodati šećer, bogati su biljnim vlaknima i zaslađivačem izomaltom, bez konzervansa su i veštačkih boja.


yo d oro balans


„Nove infuzione pumpe koje nam je donirao Bambi-Banat, vrlo su važne u savremenom lečenju pacijenata.Njihovom primenom postiže se optimalno lečenje novootkrivenih, kao i starih pacijenata obolelih od diabetes mellitusa tipa 1(DMT1) koji su primljeni u fazi diabetične ketoacidoze (DKA) na naše odeljenje.


Ove pumpe su takodje značajne za precizno doziranje insulinske doze,što je od izuzetnog značaja za naše pacijente .“, izjavila je prof. dr. Silvija Sajić, načelnica endokrinolškog odeljenja Univerzitetske dečje klinike.

„Već drugu godinu zaredom doniramo zdravstvene ustanove, motivisani jakom željom da pomognemo institucije koje se bore protiv dijabetesa. Na taj način se pridružujemo svima onima koji obeležavaju 14. novembar Svetski dan borbe protiv dijabetesa.


Kao kompanija sa visoko razvijenom svešću o različitim potrebama svojih potrošača, prošle godine smo lansirali proizvode bez dodatog šećera, Yo D’Oro Balans napolitanke sa ukusima kakaoa i jabuke i cimeta, i Yo D’Oro Balans sendvič keks sa ukusom limuna. Pored toga što su savršeno bezbedni za osobe sa dijabetesom, ovi proizvodi, su i veoma ukusni za one koji vode računa o izbalansiranoj ishrani i prevenciji šećerne bolesti“, izjavila je Monika Živojinović, PR menadžer Koncerna Bambi-Banat.


Tagovi: