Zelena salata za lepu kosu i kožu

by | mart 20, 2012

Zelena salata nije samo zdravo predjelo ili dodatak obroku. Mnogi ne znaju da ona obiluje vitaminom C i laktuinom, te da se vrlo učinkovito može koristiti i u kozmetičke svrhe. Verovali ili ne, njena bogata svojstva blagotvorno utiču na sjaj kose i lepotu kože.

Tonik za negu kose. Iseckajte listove zelene salate i dodajte kašiku putera. U posudu ulijte litar vode i ostavite da prokuva, a potom ubacite salatu i ostavite da kuva pola sata. Tečnost potom ostavite da se ohladi, te je procedite. Koristite je za završno ispiranje kose. Budete li je redovno ispirali ovom tečnošću, vaša kosa će imati neverovatan i zdrav sjaj.

Losion za kožu. Očistite i narežite listove salate. Prelijte je kipućom vodom i ostavite pola sata. Potom sve zajedno dobro izgnječite u blenderu, kako biste dobili gustu kašu. Dodajte kašiku hranljive kreme, dobro pomešajte i procedite. Ovaj tonik možete koristiti za uklanjanje šminke ili pre nanošenja kreme na lice, a rezultat će biti glatka i zategnuta koža.

Topla maska. Izrežite limun na pola i jednu polovinu nežno utrljajte u kožu vašeg lica. Očišćene listove salate prelijte vrelom vodom i ostavite da se malo ohlade. Još uvek tople, listove stavite na lice, vrat i dekolte, te ostavite da odstoji petnaestak minuta, a zatim ih uklonite, te se umijte mlakom vodom. Na kraju, u kožu nježno umasirajte hidratantnu kremu.

Tagovi: