Žene od Kanade do Velike Britanije oblače haltere i protestuju!(VIDEO)

by | jun 20, 2011

U subotu je na ulicama Edinburga održan još protest žena zbog opaske kanadskog policajca koji je izjavio da bi žene u manjoj meri bile žrtve napada "kada se ne bi oblačile kao drolje".

Neoprezna izjava policajca iz Montreala Majkla Sangvinetija, pokrenula je lavinu reakcija, pa se protesti pod nazivom "Slutwalk" održavaju širom sveta. Policijski pozornik je ovaj gaf napravio na predavanju o zdravlju i bezbednosti studentkinjama pravnog fakulteta "Osgud skul" u Torontu u maju ove godine.

Nakon "odvale" hiljade žena u Torontu je krenulo u "marš drolja", a onda su za njima svoj bunt izrazile i žene širom sveta. U subotu je "marš" održan i u Velikoj Britaniji.

Demonstrantkinje su se okupile u centru Edinburga obučene lascivno. Halteri, korseti i lisice su bile samo deo svojevrsnog "performansa" kojim su želele da pokažu da samo zato što oblače mini suknje ne mora da znači da "pomažu" napasnike.

"Društvo je to koje mora da se menja, a ne dužina moje suknje", rekla je jedna od učesnica Hana Lenjon. "Mi živimo u kulturi koja kaže da je svaka napadnuta žena donekle i sama kriva za to. Mi kažemo da žrtva nikada ne može da bude krivac".

 

Tagovi: