Poslovne cipele koje nisu u modi (ali ih i dalje nosite): Ovi modeli kvare utisak o vama

by | 27 maja, 2023
poslovne cipele

Sinonimi za kancelarijski stil oblačenja su elegancija i ozbiljnost. Ipak, poslovne cipele koje nositi mogu pokvariti čitav stajling.

Tokom radne nedelje moraćete da komunicirate sa kolegama, menadžmentom i partnerima, tako da morate ostaviti prijatan utisak, koji se, pre svega, formira zbog izgleda.

Pogledajte antitrend modele cipela za posao koje izgledaju neukusno i vulgarno.

Poslovne cipele koje nisu u modi (ali ih i dalje nosite): Ovi modeli kvare utisak o vama

Cipele sa platformom

Jasno je da se 2000te vraćaju u modu ali ne kada je reč o kancelarijskom stilu oblačenja. Cipele sa platformom u poslovnom okruženju mogu izgledati vrlo vulgarno. Ovo posebno važi ako ih stilizujete uz kratku suknju ili haljinu.

Sigurno ne želite da pokvarite utisak o sebi, zato je najbolje da ne eksperimentišete i odlučite se za klasične salonke. Takvi modeli elegantno ističu noge i čine figuru vitkom.

Poslovne cipele od tkanine

S obzirom na to da tokom celog radnog dana treba da budete u obući, važno je da se odlučite za model koji je udoban. Zbog toga se neke dame odlučuju za krpene modele jer su komforni i prijatni za stopala. Međutim, takve cipele se nikako ne uklapaju u poslovni stil oblačenja.

Umesto njih, dobar izbor su modeli od kože – salonke, mokasine ili maletanke.

Poslovne cipele sa staromodnim detaljima

U 2023. godini nastavljamo da pratimo minimalizam u odevnim kombinacijama, pa su i dalje u modi cipele bez nepotrebnih dekorativnih elemenata. To se odnosi, na primer, na veštačko cveće, mašnice, šljokice i cirkone.

Vaš stajling će izgledati skupo i odvažno ako se odlučite za model cipela sa minimalističkim detaljima: kaiševi i kopče.

Lakovane cipele

Lakovane cipele uopšte nisu praktične, iako su popularne među modnim stilistima. Razlog je u tome što privlače prašinu i lako ih je izgrebati. Pored toga, uz neke odevne kombinacije takođe izgledaju vulgarno i neuredno.

Kolekciji cipela možete prirdružiti, na primer, mat kožne cipele. Zahvaljujući završnici, lako se kombinuju uz različite odevne kombinacije i izgledaju zadivljujuće.

Derby cipele

Derby cipele i mokasine je, na prvi pogled, teško razlikovati. Mokasine su ženski model cipela, dok su derby cipele prvobitno namenjene muškarcima. Iako su i dalje tražene među damama i vrlo su popularne, ipak nisu zamišljene za stilizovanje uz poslovne kombinacije. U njima nećete izgledati elegantno i kao ozbiljna dama.

Umesto njih, crne mokasine su najsavremeniji par cipela i ponovo su u modi ovog proleća i leta.

Oble cipele

Obli kraj cipela pojednostavljuje njihov izgled, pa je najbolji izbor da ih zaobiđete (i to ne samo u poslovnim odevnim kombinacijama). Moderne alternative su klasične špicaste cipele, a u trendu su i kvadratne.

 

Miljana MomirovićAndranik Hakobyan/GettyImagesPlus