Modno savršenstvo: Izaberite haljinu za svaku priliku koju nećete skidati cele jeseni

by | 25 avgusta, 2022
haljina za svaku priliku

 Sastavili smo uputstva kako da izaberete savršenu haljinu, onu koja odgovara različitim prilikama, a ne zastareva posle sezone. Misija „haljina za svaku priliku“ može da počne

Mogućnost kombinovanja jednog komada sa drugim predmetima garderobe, dok stvarate desetine stilskih kombinacija, je najvredniji kvalitet koji odeća može da ima. Tako možete imati napraviti mnoštvo različitih trendi kombinacija uz minimalnu količinu odeće.

Evo kako da stvorite  bezvremensku garderobu. Počinjemo sa haljinom, onom najsvestranijom koju ćete lako uklopiti u ostatak garderobe i nećete je skidati cele jeseni.

 

Haljina za svaku priliku: Savršena haljina u 3 koraka

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@mrs_zimi_teacher је поделио/ла објаву

 

Odredite stil

Sada su u modi na desetine različitih stilova haljina, a među njima ima mnogo onih koje su bile popularne i pre 20 i 30 godina. I to nisu samo slip haljine, koje obično nazivamo osnovnom garderobom. Pogledajte koje opcije vam se nude i nemojte se voditi samo za novim trendovima. Najvažniji je vaš lični stil.

Ukoliko ste vi žena kod koje preovladava kežual stil, izaberite model koji je pogodan da se kombinuje sa patikama, ravnim cipelama, krupnim torbama i blejzerima. Ako ste skloniji eleganciji, birajte romantičnije krojeve. Jer, ukoliko ne budete sledili svoj uobičajeni stil, može vam se dogoditi da haljina više visi u ormaru nego što ćete je nositi – koliko god lepa bila.

Trebalo bi da razmislite o nekoliko ključnih detalja:

  • kroj: da li treba našto da prikrije ili sakrije? Odredite kakav će biti tip dekoltea, kakav tip struka i da li ćete birati suknju koja se širi ili ravnu – to su stvari koje se prilagođavaju figuri
  • da li želite detalje i koje? Sasvim je izvesno da je najbolje da odaberete model bez suvišnih detalja ili onaj na kojem detalji mogu da se uklone. Tako ćete dobiti univerzalnu haljinu koja se uklapa u mnoge stilove

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Katie || Affordable Fashion (@thriftywifehappylife)

 

Odredite dužinu

I ovo je važna odluka. Neke dužine jednostavno nisu povoljne za sve prilike. Možda je najbolje da odustanete od ekstremnog minića, kao i od maksi suknje.  Maksi nije dobra opcija jer ga je teško prilagoditi figuri, dok je ultrakratak minić nepodoban za oficijelne i poslovne varijante.

Mini (dužina na šaku od kolena) i midi haljine će moći raznovrsnije da se kombinuju u mogu da se nose kroz nekoliko godišnjih doba. Ipak, kod izbora dužine vodite se pravilom da izaberete ono u čemu se prijatno osećate.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CLash Shapes Her (@clsh_clashshapesher)

 

Definišite boju

Naravno, najlakše je stilizovati osnovni set boja – bele, crne ili nude. Ali, naravno, ovo pravilo ne funkcioniše uvek. Ako je vaša garderoba puna jarkih boja – neka tamna haljina se uošte neće slagati. A vi ipak tražite haljinu za svaku priliku, zar ne?

Pre svega, trebalo bi da krenete od toga koja paleta prevladava u vašoj garderobi. Pogledajte koje komade najćešće i najradije nosite i izaberite nijansu koja ide uz njih. Na primer, ako više volite umerenu paletu, haljina u bogatim nijansama jeseni će se skladnije uklopiti u vašu garderobu. Ako, naprotiv, više volite svetliju paletu, pogledajte bele ili pastelne nijanse.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The QB (@thequeenbuzzdotcom)

triocean/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.