Šta raditi sa starom odećom: Ideje i saveti

by | 25 maja, 2022
Šta raditi sa starom odećom

Šta raditi sa starom odećom pita se svako od nas, pri  velikom spremanju garderobera. A mi vam u nastavku nudimo neke ideje. 

Reogranizacija ormana ili pak sama priprema garderobera na novu sezonu (u ovom slučaju izlazak iz prolećnih u letnje komade) sa sobom, u većini slučajeva, povlači i činjenicu da imamo i starih stvari. Bilo da su u pitanju komadi koje više ne nosimo ili oni koji nam večno stoje pohranjeni u ormanu, sigurno ste se makar jednom pitali šta da radite s tom odećom.

Dobra stvar danas je to što imamo mnogo načina kako da upotrebimo stare komade, a da ih ne bacimo i tako zagadimo našu okolinu.

Šta raditi sa starom odećom?

Oštećena odeća

  1. Apciklirajte“ u nešto novo, kao što su maske za lice, jastučnice, prekrivači za stolice, sedišta za automobil, prekrivači sa zakrpama ili krpe za prašinu.
  2. Proverite lokalna mesta za reciklažu tekstila. Neki butici imaju boks za reciklažu odeće, a u zavisnosti od količine, dostupni su popusti za kupovinu novih komada.
  3. Poklonite skloništu za životinje. Naime, ovim skloništima su potrebni stari peškiri i odeća kako za kućice, tako i za brisanje podova i drugih površina.

Pročitajte i… Spremanje ormana Mari Kondo tehnikom: Ultimativni vodič za detoks garderobera

Stara odeća koja nije oštećena

  1. Donirajte u humanitarne svrhe. Mnoga svratišta za decu, beskućnike i sigurne kuće imaju problem s manjkom odeće i drugih potrepština. Raspitajte se da li u okolini imate neku ovakvu organizaciju, pa donirajte odeću i obuću.
  2. Prosledite dalje. Svako od nas ima makar jedan komad odeće koji više ne nosi, a i dalje stoji u ormanu. Ukoliko mislite da bi se nekome od prijatelja dopalo, poklonite. Takođe, na društvenim mrežama postoje mnoge grupe poput „Just give“ gde možete okačiti odeću koja vam više nije potrebna.
  3. Možete takođe da odete u prodavnice „second hand“ odeće i da njima ponudite svoje komade, uz određenu naknadu. Isto tako, odeću koja je dobro očuvana, a ne nosite je, možete prodati i putem društvenih mreža.

 

 

lepotaizdravlje.rsUplight Pictures/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.