Stil dama s oblinama: 5 stajling grešaka koje bi trebalo da prestanete da radite

by | 5 jula, 2022
Stil dama s oblinama

Stil dama s oblinama danas je raznovrsniji više nego ikada, ali samo ukoliko se dobro ukombinuje. Zato, izbegnite ove najčešće greške!

Istini za volju, svi pravimo modne greške, uključujući poznate ličnosti, modele pa čak i ikone stila. Ipak, neke od tih grešaka ne primećujemo odmah, naročito ukoliko neko ima fit figuru.

Sa druge strane, za dame sa oblinama, mnogo je teže da „potrefe“ idealan autfit tako da savršeno pristaje uz građu tela. A svaka greška se primećuje odmah. Da bismo to sprečili, otkrivamo vam u čemu to najčešće grešimo.Stil dama s oblinama- najčešće greške

Dezen

Pogrešno je verovanje da veliki dezeni loše pristaju damama sa oblinama. Zapravo, moda nije tako jednostavna. Veliki dezeni negativno utiču na proporciju i privlače pažnju na višak kilograma. Sa druge strane, mali dezeni poput tufni, vizuelno nas čine još krupnijima. Najbolje je birati autfite s dezenom na kockice ili sa geometrijskim figurama.

Predimenzionirana odeća

Iako ovo na prvu loptu deluje kao idealno rešenje kada imamo po koji kilogram viška, zapravo, veća odeća nas čini većima. Predimenzionirane majice, bluze i haljine na damama sa oblinama deluju kao „vreća“. Najbolje je birati modele koji prate liniju tela. Tako naglašavamo struk i obline i ne delujemo „vrećasto“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Kratke pantalone

Iako su ove „tri četvrt“ pantalone veoma popularne, one ne pristaju damama sa oblinama. Naime, kraće pantalone nas vizuelno smanjuju, čine da nam kukovi deluju šire, a noge masivne. Potrebno je postići harmoniju, a to se dostiže ili pantalonama ravnog kroja ili onima koje prate liniju tela.

Stil dama s oblinama- pleteno

Iako su pleteni komadi već dve godine unazad veoma popularni, predimenzionirani pleteni komadi, kao i oni s velikim dezenima, dame s oblinama bi trebalo da izbegavaju. Radije nosite kašmir ili odeću od vune.

Karneri, volani i pliš

Sve što dodaje volumen, dame s oblinama neka izbegavaju u najširem luku. Karneri na grudima ih čine još većima, a isto važi i za kukove, ruke, noge. Volani čine stomak još većim, a pliš se presijava i naglašava nedostatke.

lepotaizdravlje.rsFrazer Harrison / Staff via Getty Images Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.