Univerzalni modni saveti za svaki tip građe

Otkrijte pet univerzalnih modnih saveta koje stilisti preporučuju za svaki tip građe!

by | 9 maja, 2021

Svi znamo da tip građe diktira kako ćemo se odevati i da određenim odevnim komadima možemo da istaknemo vrline, a prikrijemo mane našeg tela.

Pa ipak, postoje i univerzalni saveti koji mogu da pomognu bez obzira na to kom tipu građe pripadate, a u nastavku saznajte o čemu se radi.

Modni saveti za svaki tip građe

 

Naglasite struk

Bez obzira na to da li imate obline, sitniji ste ili visoki, najčešće problematično područje na telu svakako je struk. Majice su ili preuske ili prevelike, pa naglašavaju naše mane ili ih prikrivaju. Ipak, kaiš oko struka pristaje svakom tipu građe i vizuelno nas čini vitkijim. (Pročitajte i… Kako izgledati vitkije i to odmah – evo šta savetuju stilisti)

Postignite ravnotežu

Ukoliko pogodite idealne proporcije gornjeg i donjeg dela tela izgledaćete više i vitkije. Pravilo je sledeće: ako gore obučete usko, dole obucite šire pantalone ili suknju i obrnuto. Tako, pripijene topove kombinujte s pantalonama ili farmericama ravnog kroja, a šire majice s užim pantalonama. I ne zaboravite da obujete i cipele na potpeticu!

Prava mera za visinu

Visoke devojke često pokušavaju da deluju niže, pa se pogrbe ili izbegavaju cipele na potpeticu iako ih vole. Ukoliko ste niski, nosite odeću na uzdužne pruge, jer ovaj dezen istanjuje i izdužuje figuru. Ukoliko ste pak visoki, fokusirajte se na svoje duge noge i istaknite ih cipelama otvorenih prstiju i pantalonama i suknjama s dubljim strukom.

Prihvatite svoje telo

Ukoliko ste građeni u obliku jabuke, nosite majice i košulje sa „V“ izrezom i „zvoncare“. Ukoliko pak imate „kruška“ tip građe, nosite uže majice (ali ne preuske, toliko da prate liniju tela) i ravne pantalone kako biste izbalansirali s širinom kukova.

Savršena haljina za svaki tip građe

Savršena haljina je sve što nam je potrebno za samopouzdanje. Haljina treba da naglasi najbolje delove tela, ali i da je elegantno krojena. Tako, na primer, devojke okruglog tipa građe treba da nose haljine koje su uže na ramenima a od grudi prate liniju tela. Ženama koje su građene kao obrnuti trougao najbolje pristaje A- kroj, a one s užim ramenima i širim kukovima trebalo bi da nose haljine sa uzanim gornjim delom, koje se šire od struka pa nadole.

 

puhhha/iStock/Getty Images Plus via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.