Odvažni printovi i marame: Uzbudljiva H&M saradnja sa britanskim brendom Richard Allan

by | avgust 21, 2019

H&M najavljuje kolaboraciju sa eklektičnim britanskim brendom Richard Allan, osnovanim 1962. godine, koji je poznat po svojim čuvenim maramama sa odvažnim printom, apstraktnim šarama i živopisnim bojama. Ženska kolekcija biće prepuna legendarnih printova koje su ponovo oživeli dizajneri iz H&M-a, a u prodaji će se naći od 22. avgusta.

Sa velikim izborom stylish haljina, bluza, suknji, košulja, pantalona i modnih dodataka, H&M x Richard Allan kolekcija nudi odeću za savremenu ženu sa uzbudljivom energijom šezdesetih godina prošlog veka. Printovi koji su korišćeni za ovu kolekciju preuzeti su iz velike arhive brenda Richard Allan, kao što su nazaboravni Piccadilly, Paraph, Palme itd.

“Divno je što će printovi moga oca nositi čitava nova publika, on bi sigurno bio oduševljen, baš kao što sam ja. Mnogi od njegovih upečatljivih dizajnerskih kreacija relevantni su i danas, kao što su to bili kada su nastajali – od šezdesetih do osamdesetih godina, a ova H&M-ova reinterpretacija za 21. vek je zaista inspirativna. Nadam se da će otvoriti vrata novim generacijama, pokazujući izvanredan talenat moga oca, čiji su printovi postali sinonim za koloritan chic”, rekla je Kejt Alen, kreativna direktorka kuće Richard Allan London.

“Buran život Londona šezdesetih godina prošlog veka je jedna legendarna era prepuna predivnih printova i veselog duha koji se oseća i danas. Zaista smo uzbuđeni što sarađujemo sa jednim od najvećih majstora printa svih vremena. Uzeli smo vintage printove sa marama i oživeli smo ih u novom kontekstu, tako da je H&M x Richard Allan kolekcija u isto vreme jaka i ženstvena, ali sa notom sofisticiranosti”, izjavila je Marija Ostblom, glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u.

Tagovi:

top