Neophodni zimski aksesoar - budite u trendu i dok pada sneg

11/01/2021 in Moda

Nagli pad temperature i prvi sneg uvek nas vrati na zimski aksesoar. Evo kako da se utoplite, a da ostanete u trendu

Neophodni zimski aksesoar - budite u trendu i dok pada sneg

Maria Korneeva/Getty via Guliver

To što je pao sneg, ne znači da treba da se odreknemo stila. Zimski aksesoar: šal, rukavice i kapa, itekako mogu da prate trend i pomognu vam da se istaknete u gomili.

Rukavice

O, da - zima se ne može zamisliti bez rukavica. Kako se drugačije izboriti sa hladnim volanom, čekanjem prevoza na minusu ili grudvanjem sa klincima? (Pročitajte i: Kako da kombinujete crveni džemper, simbol praznika i sreće)

Ove godine izbor je raznovrstan:

Klasične kožne rukavice 

Ovo je izbor većine žena, jednostavno, jer garantuje uspeh. Kožne rukavice mogu da se nose uz jaknu, kaput, u poslovnom autfitu, ali i kada krenete u provod. One jesu malo skuplji komad, ali zato traju godinama, ako ih pravilno održavate. Jedino pravilo jeste da se moraju uklapati sa bojom jakne ili tašne. 

 

kobeza/Getty via Guliver

 

Rukavice sa jednim prstom

Modeli koje su do skora nosile bebe: rukavice sa jednim prstom povezane uzicom, sada su trend koji trese Evropu. Pufnasti ili ćebasti materijali su izuzetno popularni kada je ovaj model u pitanju. Rukavice sa jednim prstom dolaze u obzir i u štrikanom izdanju, od prave vune. 

Karirane rukavice

Ako Vogue kaže da su karirane rukavice od eko materijala trend, onda one definitivno jesu trend. Tu više nema šta da se doda. 

 

Šalovi

S obzirom na to da su u modi oversajz i relativno otvoreni modeli kaputa, stilisti preporučuju da se zaštitite nekim šalom od prirodnih materijala. (Pročitajte i: Kako popraviti skupljeni i ućebani džemper?)

Šal od kašmira

Kao i kožne rukavice, nikada ne izlazi iz mode. Ovaj mekani šal je izuzetno nežan i ženstven i pogodan za kombinovanje u raznim prilikama. Preporuka je da bude u prljavobeloj ili mlečnobeloj boji. 

 

ridofranz/Getty via Guliver

 

Šal od mohera

Još jedna od zimskih investicija, ali definitivno isplativa. Šal od čupavog mohera je luksuz i košta, ali traje godinama. I greje. Zato je preporuka da se uzme u više boja. Kombinacije na šalu bi trebalo da budu klasične ili zemljane nijanse. 

Karirani šal

Baš kao i sa rukavicama - karirano se vraća u modu. Krupni kvadrati, najčešće sivo - belo- crna kombinacija su ono što tražite. Takođe, možete se odlučiti i za kombinaciju sa bordo bojom koje podsećaju na klasični muški uzorak.

 

Kape

Njegovo veličanstvo šešir je ove godine ponovo u modi. I to modelih iz tridesetih godina, a najčešće je pravljen od veštačkih materijala. (Pročitajte i: Frizure koje možete nositi ispod kape ili šešira)

 

Šeširić od veštačke vune

jupiterimages/Getty via Guliver

 

Ovaj specifični čupavi materijal pravi se od poliestera, a ove godine je izuzetno popularan. Klasični šeširići uskog oboda u braon i duvan boji, rađeni od ovog materijala smatraju se apsolutnim trendom. 

Šeširić od veštačkog krzna

Baš kao i šeširić od veštačke vune i ovaj je nizak, mek i uskog oboda. Preporuka stlista je šešir od veštačkog krzna u bordo boji. Ukoliko ste ipak sportski tip, a i ne volite da vam zebu uši, onda je za vas izbor pilotska kapa od veštačkog krzna. 

Klasična vunena kapa

Klasične štrikane kape, naročito ako su od mohera, mogu da prođu u sportskim kombinacijama. Važno je da je rad krupan i da su ovakve kape jednostavne, jednobojne i, pritom, svetlih boja. 

Pročitajte i: Trendovi u uličnoj modi za 2021. godinu: Ovo ćemo želeti da nosimo

Redakcija

Maria Korneeva/Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading