Nakit za zube? Zašto da ne i Bijonse ga nosi

by | februar 16, 2020
nakit za zube usne lepota

Prsten, minđuše, ogrlica, narukvica. Sve je to klasika. Da li biste nosile nakit za zube? I zašto da ne? Nose ga mnoge svetske zvezde, od Bijonse do Kim Kardašijan i trend je koji  ubrzano osvaja planetu.

Ovi luksuzni modni dodaci nastaju u jednom pariskom ateljeu, a umetnica koja ih stvara je Doli Koen.

Kim Kardašian Vest, Bijonse, Rijana, Džej Zi, Drejk, Madona  – i ne to nije lista nekog svetsko festivala ili crvenog tepiha na kome su se pojavile ove zvezde, već lista klijenata dizajnerke Doli Koen, koja se bavi izradom grillova (zlatni nakit za zube).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dolly Cohen (@dollycohen) дана

Pariska dizajnerka nakita specijalizovala se za zlatni nakit za zube, a kako je otkrila u intervjuu za američko izdanje magazina Vogue pre gotovo šest godina,  za njen uspeh je zaslužan još jedan pripadnik muzičke elite – američki reper A$AP Rocky.

Iako ju je on otkrio, svetsku popularnost je postigla kada su njen nakit za zube počele da nose  r’n’b dive Rijana i Bijonse. Bijonse ju je angažovala za izradu nakita za spot , „Apeshit„, koji je, uz supruga Džej – Zija, snimila u pariskom muzeju Luvr. Isto tako, kreativka je za kampanju brenda Ivy Park x adidas izradila nakit za zube sa  logotipovima tih brendova,  piše Buro274.hr.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dolly Cohen (@dollycohen) дана

Mađutim, bez obzira na ogromnu popularnost koju je stekla velikom brzinom, ova dizajnerka nikada nije razmišljala da proširi svoj biznis. Svaki njen komad nakita je i dalje unikatan i sama ga izrađuje, ručno i to po narudžbinama i željama klijenata.

Od čega se pravi nakit za zube

Doli prilikom izrade nakita za zube koristi hrom na koi stavlja pozlatu od 18-karatnog žutog ili belog zlata. Tu su i sitni dragi kamenčići, sve u zavisnosti koliko je ko maštovit. Sa svakim potencijalnim kupcem se nalazi licem u lice,  kako bi uživo čula njihove ideje i videla zube pre nego što uzme otisak i krene sa izradom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dolly Cohen (@dollycohen) дана

Nakit za zube je unikatan, dizajn nikada ne ponavlja

Dizajnerka tvrdi kako su svi njeni komadi unikati i da nikada ne ponavlja dizajn, osim ako neko zatraži izradu inicijala koji možda deli sa nekim od prethodnih slavnih klijenata. Zubna tehničarka koja se bavi ukrašavanjem na račun svog neobičnog zanimanja proputovala je svet, iako kaže da je nein rad najpopularniji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto:Guliver/Getty