Steznici za dobar oblik tela ili kao modni komad?

by | februar 2, 2020
steznik moda

Odeća za oblikovanje tela

San mnogih žena je da budu zgodne i da imaju savršenu savršenu figuru. Međutim, kada genetika zakaže tu je, da priskoči u pomoć, odeća za oblikovanje tela.

Od usko upletenih steznika u 19. veku pa do danas i steznika za oblikovanje struka, žene su isprobavale sve načine kako da vizualno smanje svoj obim tela. Sve one imale su za cilj jedno – da postignu idealnu figuru.

U današnje vreme popularnost odeće za oblikovanje tela ne opada, naprotiv samo iz časa u čas raste.

Svi prodavci odeće za oblikovanje tela beleže masovni porast u prodaji iste. Tome u prilog govori i da je poznati par Kim Kardašijan – Vest pokrenuo vlastite brendove koji beleže neverovatan uspeh.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Kardashian West (@kimkardashian) дана

Kim je sredinom prošle godine predstavila novi brend Kimono koji je specijalizovan za donje rublje, odnosno steznike koji oblikuju figuru tela.

Napokon mogu da podelim s vama projekat koji sam razvijala u protekloj godini. Nosim ih već 15 godina. Kimono je moj primer steznika za žene koji zaista funkcioniše. Uvek bih sekla svoje steznike i prilagođavala ih svom stilu. Mnogo puta nisam mogla da pronađem onaj koji bi se stopio s mojom bojom kože, pa nam je bilo potrebno rešenje koje će sve to pokriti – navela je Kim.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Kardashian West (@kimkardashian) дана

Iako Spanks, brand koji je prvi osmislio ovakav tip odeće i dalje predvodi tržište, novi brendovi popunjavaju praznine na tržištu i iskorištavaju današnje vrednosti koje se stalno menjaju.

Kada je odeća za oblikovanje tela postala modni trend?

Odeća za oblikovanje tela ne prodaje samo mogućnost savršeno oblikovane siluete tela, već za prioritet ima udobnost i poboljšanje vlastitog oblika tela. Zbog toga je bez ustručavanja možete koristiti, bez obzira da li je letnja ili zimska sezona.

Svrha odeće za oblikovanje tela više nije guranje svih u isti kalup, već pomoć u podizanju samopouzdanja svih onih koji se žele osećati ugodnije u vlastitoj odeći, piše portal Wall.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Kardashian West (@kimkardashian) дана

Cilj je da se svima pruži osećaj da mogu ući u prodavnicu koju žele. Da mogu da isprobaju i na kraju krajeva kupe odevni komad koji će na njima izgledati izvanredno, bez obzira na veličinu.

Izabrali smo 4 najbolje “naked dress” 2019. godine

Nošenje odeće za oblikovanje tela zapravo omogućava da postojeći oblik tela poboljšate i zategnete. Jednostavnije rečeno, odeća za oblikovanje tela je pomoć kako biste se osećali samopouzdano, sigurno i podržano, piše Hello magazin.

Radi se o udobnosti koja vam pruža potporu dok obavljate svakodnevne obveze.

Foto: Guliver/Getty