Kraljevska plava – boja koja ne izlazi iz mode

by | februar 2, 2020

Budite zapažene u plavoj boji

Svake godine američki institut za boje Pantone odabere boju godine. Ove 2020. odabrao je plavu. Mada, plava nikada nije ni izlazila iz mode. Plava je jedna od onih boja koje možete nositi u svim prilikama, a ono što je tako dobro kod nje jeste da je možete pronaći u više nijansi – od klasične preko tamnije (teget) i intenzivnije (tirkiz i indigo) pa do nežnih i svijetlih (nebesko plava i pastelna plava). Pored toga, plavu možete dobro iskombinovati i sa gotovo svim drugim bojama, a evo i kako je možete nositi.

Farmerke

Farmerke su nezaobilazni klasični deo garderobe.Možete ih nositi u svim prilikama, a postoje modeli koji se mogu nositi na poslu, naravno ukoliko to dres kod dozvoljava. U tom slučaju najbolje je da se radi o tamnim teget farmerkama.

farmerke lepota

Haljina

Najženstveniji komad garderobe nosimo tokom svih sezona i u svim prilikama, a plavu haljinu ćemo veoma rado uvrstiti u svoj stajling tokom ove godine. U zavisnosti od samog modela haljine, možete dobiti veoma moderan i privlačan stajling, a kako biste uvijek bile u centru pažnje, haljina u intenzivnoj nijansi plave (tirkiz ili indigo) sigurno će vam pomoći u tome, piše minimagazin.

Cipele

Ponekad je dovoljno dodati tek jedan komad garderobe ili mali detalj kako biste dobile veoma upečatljiv stajling. Ove godine neka to bude u vidu obuće pa su klasične štikle u nijansi kraljevske plave odlična su opcija.

cipele lepota

 

Kožna jakna

Navikli smo na crne i smeđe kožne jakne, a one i jesu među najpopularnijima. Ove godine možete birati i kožnu jaknu koja je u nekoj od nijansi plave – tamno plava je najpribližnija crnoj, ali je zato pastelna plava mnogo upečatljivija i idealan je izbor kada želite da osvežite svoj izgled.

Kako da u hladnim danima budete trendi, odgovor je – rolka

Odelo

Teget odelo je klasika, a sigurno nećete pogrešiti ni ako odaberete odelo koje je u pastelnim tonovima plave.

Torba

Kako biste je mogle nositi u svim prilikama, birajte strukturisane modele srednje veličine, bilo da su u svjetlijim ili tamnijim nijansama plave.

Košulja

Budite sigurne u jedno: sa izborom košulje ne možete pogrešiti. Klasična bela koljuša je uvek u modi. Međutim nije greška ukoliko se odlučite za plavu. Tamnija ili svetlija verzija potpuno je nebitno. Ako se odlučite za svjetliju nijansu plave, odlično je možete iskombinovati sa tamnijim suknjama ili pantalonama. S druge strane, ako birate tamniju verziju plave košulje, kombinujte je sa svetlim komadima garderobe.

košulja plava

Suknja

Suknja je još jedan komad garderobe koji nosimo u mnogobrojnim prilikama, a ako vam je cilj da dobijete ultra elegantan stajling birajte suknju olovka kroja. Naravno, plava i sve njene nijanse, jer ćete bez problema uspjeti da je kombinujete sa mnogobrojnim drugim bojama.

Foto: Guliver/Getty

Tagovi: