H&M i Helena Kristensen najavljuju capsule kolekciju

by | januar 23, 2020

H&M najavljuje saradnju sa fotografkinjom, kreativnom direktorkom i legendarnom manekenkom Helenom Kristensen, poznatom i po svom oštrom oku i upečatljivim fotografijama. Ova mala, ali pažljivo odabrana capsule kolekcija u centru pažnje ima ekspresivne fotografije cveća koje je uradila Helena, a kuriozitet je i to što je ona uradila i fotografije za kampanju. H&M x Helena Christensen kolekcija biće u prodaji od 30. januara u odabranim H&M prodavnicama u Srbiji i svetu.

Helena Kristensen, rođena u Kopenhagenu, bila je jedna od originalnih supermodela iz devedesetih godina, viđena na mnogim naslovnim stranama magazina i svrstana među najomiljenije modele za catwalk. Trenutno se bavi modnom i umetničkom fotografijom, a njeni radovi su objavljivani u mnogim magazinima koji se bave umetnošću i dizajnom, kao i u mnogim galerijama širom sveta.

H&M x Helena Christensen kolekcija poseduje jednostavnu, ali edgy energiju i na njoj je radio H&M-ov tim dizajnera. Sadrži ležerne majice kratkih rukava, kao i kratke i oversized dukseve. Dominantne boje su bela, crna i siva, što daje čistu pozadinu za fotografije cveća.

„Jako se radujemo što ćemo sarađivati sa Helenom Kristensen. Ona je legenda, što zbog njenog rada ispred i iza kamere, što zbog njenog humanitarnog rada. Helenine predivne fotografije cveća savršeno se uklapaju u ovu kolekciju inspirisanu devedesetim godinama“, rekla je Marija Ostblom, glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u.

„Bilo je zabavno iskustvo sarađivati sa H&M-om. Ne samo zato što sam bila u mogućnosti da vidim kako moje fotografije dobijaju jedan nov život u obliku stvari već i zato što sam mogla da ih vidim kroz svoj objektiv kada sam radila fotografije za kampanju. Želela sam da „uhvatim“ generaciju sutrašnjosti i da ih ohrabrim da budu ono što jesu tako što ću dozvoliti da njihove ličnosti zablistaju“, izjavila je Helena Kristensen.

Tagovi:

top