Ovo su najupečatljiviji modni momenti 2016. godine

Svaka godina za sobom ostavi kultne modne komade koji se još dugo pamte. Raspitali smo se za vas i otkrili šta je to što se pojavilo na pistama i ostavilo najjači utisak na ljubitelje mode u 2016. Da li se i vi slažete sa njima?

1. Gucci papuče

Guliver/ Getty Images

Guliver/ Getty Images

Ovaj veoma zapažen i nošen model obuće kopirali su mnogi komercijalni brendovi. Iako veoma nepraktične ali dosta udobne našle su svoj put do velikih modnih zaluđenika. Naime iako su papuče vrlo često bivaju nošene čak i sa čarapama. Ono što je još veći apsurd, a preti da postane veliki trend i u sledećoj godini jeste što određeni modeli ovih papuča imaju krzno. Čitav ovaj splet čini ih relativno nepodobnim za bilo koje godišnje doba. Ipak, njihov odličan dizajn ostaće upamćen čak i kada izađu iz mode.

2. Balenciaga perjana jakna

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Tako dobra i upadljiva ova jakna je sa pravom zapažena. Crvena boja je čini primetnom i toplom i za oko jednako kao i za telo. Nismo mogli a da ne primetimo i neobičan način na koji je nošena na reviji – tako da ne pokriva ramena i vrat, što je i najveći uzrok njene zapaženosti. Na taj način nošenu sigurno je nećemo viđati na ulicama, pa nam ostaje da se pitamo – da li obučena na klasičan način zaista izgleda toliko dobro?

3. Vetements čizme koje dosežu do struka

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Wow! Ovo je baš smelo. Kome trebaju pantalone kada su čizme dosegle čak do struka. Nismo sigurni da je bilo ko osim starleta i poznatih ličnosti pokušao da ih nosi, jer… šta se dešava sa garderobom u predelu kukova i pojasa i kako uopšte sesti u ovoj obući? Pardon – odeći. Ne znamo ni u koju kategoriju da ih svrstamo ni gde bismo ih nosili ali priznajemo da na pisti izgledaju sjajno.

Pročitajte i…Čizme iznad kolena, clutch torbica, šik salonke…ovo su superglam rešenja za najluđu noć

Kliknite na sledeću stranu…

4. Marc Jacobs platforme

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Jedno od obeležja stila muzičke legende, Dejvida Bouvija poislužlo je kao inspiracija za ovaj trend. Gledajući prošlogodišnje revije mogli smo samo da se divimo kako samom dizajnu tako i modelima koji su hodali u njima. Mogli smo da vidimo daleko upotrebljiviju varijantu ove obuće u radnjama, ali je trend više ostao zasluženi omaž velikom umetniku.

5. Saint Laurent srcolika jakna

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ljubav pokreće svet, ali i modu. Ova fenomenalna jakna od krzna u obliku srca, pa još vatreno crvena zaista igleda sjajno uz vamp izgled inspirisan devedesetim koji smo mogli videti na reviji. Možemo je čak zamisliti i uz pastelno roze haljinicu u potpuno girly fazonu. Iako ju je tehnički moguće kombinovati i nositi sumnjamo da će se mnogo žena usuditi.

6. Prada ogrlice sa notesima

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Veoma otkačeno i praktično. Ako u sred šetnje osetite potrebu da ispunite koju stranicu u svom dnevniku pri ruci vam je ova mini verzija. Osim toga ne postoji sigurnije mesto za sakriti ga od tuđih radoznalih pogleda nego oko sopstvenog vrata. Potpuno je ludo i dopadljivo dok ne dođe momenat da se sagnemo. Ipak nije nužno da sve što vidimo na pistama ponesemo u svakodnevnom životu.

Tagovi: