Zabranjena kampanja kuće Saint Laurent zbog premršave manekenke

by | 3 juna, 2015

Kampanja modne kuće Saint Laurent čije su fotografije objavljene u magazinu Elle cenzurisana je zbog navodnog korišćenja „modela koji izgleda nezdravo mršavo“. Britanska agencija za standarde u oglašavanju proglasila je takvo ponašanje „neodgovornim“.

Foto: Saint Laurent

Foto: Saint Laurent

Agencija je u javnom saopštenju navela kako se: „Zbog osvetljenja korišćenog na setu, preveliki akcent stavla na tanke noge modela kao i na koščati grudni koš zbog čega devojka izgleda posebno nezdravo i šalje javnosti pogrešnu poruku“.

Foto: Saint Laurent

Foto: Saint Laurent

 

Kao sporni model kampanje pojavljuje se Kiki Vilijems, a kreativni direktor Hedi Slimane kriv je za spomenute fotografije budući da je ovog puta sam stao iza objektiva. Zabrana Saint Laurentove kampanje radi prikazivanja modela koji je navodno previše mršav da bi ga javnost gledala, nije jedini takav slučaj u modnoj istoriji.

Nedavno je ista britanska agencija zabranila i kampanje modne kuće Miu Miu kao i Tom Ford, a takvih će slučajeva, verujemo, biti i više budući da su zakoni postali rigorozniji po pitanju angažovanja modela čiji indeks telesne mase ne zadovoljava zdravstvene standarde.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.