Badem u nezi kože: Izborite se sa suvom kožom i sprečite njeno starenje

by | 19 oktobra, 2023
Badem u nezi kože

Poznato je da su bademi bogati zdravim mastima, puni vlakana i da su odlični antioksidansi. Međutim, badem u nezi kože ima izvanredna dejstva za njen izgled i zdravlje.

Prema istraživačkoj studiji Nacionalnog instituta za zdravlje iz 2009. godine, istraživači su otkrili da se bademovo ulje koristilo u drevnim kineskim, ajurvedskim i grčko-persijskim školama medicine kako bi pomoglo kod ubalažavanja problematičnih stanja kože. Danas znamo da je badem definitivno jedna od najkorisnijih supstanci za lepu i zdravu kožu bez pigmentacije, a takođe pomaže i kod suve kože i ublažava njeno prevremeno starenje kože.

Badem u nezi kože za mladolik izgled

Savršen je saveznik kod suve kože

Poznato je da linolna kiselina sprečava isušivanje kože, a bademi obiluju ovom kiselinom. Stoga, redovna upotreba proizvoda sa bademom pomaže u borbi protiv suve kože, a takođe pomaže u njenom obnavljanju.

Badem uklanja mrtve ćelije sa kože

Badem je takođe sjajan pomoćnih i za uklanjanje nečistoća i mrtvih ćelija kože. Čineći kožu čistom, on takođe i pomaže u obnavljanju ćelija čineći kožu lepom i sjajnom.

Badem u nezi kože: Pomaže kod tamnih podočnjaka

Ova namirnica je veoma bogat vitaminom E i može da napravi vidljivu razliku kada su u pitanju tamni krugovi ispod očiju. To je zato šro se vitamin E bori protiv oštećenja UV zraka i na taj način osvetljava tamne mrlje.

Sprečava starenje kože

Egipatska kraljica Kleopatra je bila poznata po lepoj i sjajnoj koži. To nije ni čudo jer su tajna njene lepote bili upravo bademi. Već pomenuti vitamin E ima i antioksidativna svojstva koja blokiraju slobodne radikale u telu. To za posledicu ima ključnu ulogu u zaustavljanju procesa starenja, čineći vašu kožu glatkom i mladolikom.

Sprečava pigmentaciju kože

Pored vitamina E, bademi su bogati i vitaminom A. Ova dva vitamina u kombinaciji sa antioksidantima će očistiti vašu kožu uklanjajući štetne radikale i tako će sprečiti i poboljšati pigmentaciju kože bilo kog tipa.

Afrodita badem hranljiva krema

Afrodita badem hranljiva krema

Ako želite da ublažite prerano starenje onda je ovo pravi proizvod za vas.

Više o proizvodu

  • izvrsna hranljiva nega za suvu kožu svih starosti
  • pruža optimalnu negu i vlaženje 24 sata
  • štiti od isušivanja i štetnih spoljašnjih uticaja
  • formulisana sa proteinima badema i matičnim mlečom
  • 0 % silikona i parafina i veštačkih boja i alkohola
PeopleImages/GettyImagesPlus