Parfemi koje treba izbegavati ako ste 50+: A koji parfemi će vas podmladiti

by | 13 novembra, 2023
Parfemi koje treba izbegavati ako ste 50+: A koji parfemi će vas podmladiti; starija žena isprobava parfem

Ne pristaju svi parfemi svim uzrastima. Da li ste znali da vam neki parfemi mogu dodati godine? Koji su to parfemi koje treba izbegavati ako ste 50+?

Parfimeri često upozoravaju na određene arome koje nam mogu dodati godine, za razliku od onih koji daju dozu vitalnosti, podmlađivanja i energije. Predstvljamo vam parfeme koje treba da zaobiđete nakon pedesete godine kak ne biste delovali starije.

Parfemi koje treba izbegavati ako ste 50+: Sa njima ćete izgledati još starije

Ako ne želite da vam parfem doda godine, izbegavajte sledećih 5 aroma:

1. Teške cvetne arome

Parfemi sa jakim cvetnim notama, poput jasmina ili đurđevka, mogu delovati preozbiljno i klasično, što nije idealno za žene 50+.

2. Amber

Amber note, iako se često povezuju s elegancijom, mogu vam dodati godine. Njegovo bogatstvo i dubina deluju previše ozbiljno, a to vas može učiniti starijim.

3. Intezivne drvene note

Parfemi s  teškim drvenim notama, poput kedra ili sandalovine, mogu biti previše klasični za one koji traže dašak svežine i vitalnosti u mirisu.

4. Kožne note

Mirisi s kožnim notama mogu da odaju utisak ozbiljnosti i zrelosti.

5. Previše slatke arome

Ekstremno slatki parfemi nisu poželjni u zrelim godinama jer zbog njih možete delovati još starije.

A koji parfemi će vas podmladiti

Davidoff Cool Water Woman

Ovaj miris je poznat po svom osvežavajućem karakteru. Podseća na svežinu mora. Kombinuje note nane, lavande, korijandera i đurđevka sa vodenim akordima kako bi stvorio mirisno iskustvo koje evocira morski povetarac i osećaj čistoće i vitalnosti. Ovaj parfem će učiniti da se osećate i da delujete mlađe.

Lancome La Vie Est Belle

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DT IMPORTADOS (@_dtimportados)

Ovaj parfem kombinuje note vanile, pačulija i pralina sa crnom ribizlom, kruškom, jasminom i cvetom narandže, što rezultira cvetnim, voćnim i orijentalnim mirisom sa gurmanskim dodirom. Definitivno jedan od parfema koji podmlađuje.

Nina Nina Ricci

Ovaj miris predstavlja mešavinu zelenih, svežih i biljnih nota, sa notama zelene jabuke, kedra i limuna, stvarajući osvežavajući i mladalački mirisni doživljaj.

Dolce & Gabbana Light Blue

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masila Parfum (@masilaparfum)

Ovaj miris je poznat po svojoj svežini i mešavini citrusa, zelene jabuke i cveća kao što su jasmin i bambus. Bez sumnje, pruža osećaj energije i vitalnosti.

Armani Acqua Di Gioia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fragrances.al (@fragrances.al)

Ovaj miris kombinuje citrusno voće poput limuna i mente sa vodenim notama kako bi stvorio svež i lagan mirisni doživljaj. Mladalački i osvežavajući parfem.

Martin Barraud/gettyimages.co.uk