Beauty trikovi Kate Middleton zbog kojih izgleda mlađe

by | novembar 14, 2022
beauty trikovi Kate Middleton

Ovo su beauty trikovi Kate Middleton zbog kojih uvek izgleda besprekorno.

Britanska princeza ima moć na kome bi svaka žena zavidela – uvek izgleda blistavo. A ako nije svima predodređeno da se udaju za princa, onda smo sasvim sposobni da otkrijemo nekoliko beauty trikova princeze i da ih uvedemo u naše živote. Kako, uprkos užurbanom dnevnom rasporedu i usponima i padovima palate, Kate uspeva da zablista iznutra?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Mainelli (@kellymainelli)

Beauty trikovi Kate Middleton

Prava frizura

Naravno, vojvotkinji svakodnevno pomažu desetine profesionalaca: od dadilje i čistačice do frizera, šminkera i kozmetičara. Ali u tajni njene svežine i mladosti postoje i druge nijanse. Dakle, prema rečima frizera, efekat podmlađivanja 40-godišnje princeze pomaže u postizanju prave frizure. Ako pažljivo proučite arhivu njenih fotografija, naći ćete retke slike na kojima Kejt nosi razdeljak na sredini. Lagani bočni razdeljak, počevši od 30. godine, pomaže da se primetno podmladi svačije lice. Naime, na ovaj način omekšavamo crte lica, a uz to prirodni talasi deluju kao meki fokus, dok sjaj kose daje svežinu. Pokušajte da kopirate ovu frizuru protiv starenja i videćete značajnu razliku između „pre” i „posle”.

Sjajna koža

Teško je okriviti Kate za njenu ljubav prema hirurškim intervencijama. Njeni izrazi lica su pokretni, crte lica imaju uobičajene obrise, kao na fotografiji iz vremena fakulteta, a usne i jagodice su lišene sada već modernih filera. Tajna blistave, besprekorne kože vojvotkinje otkrila joj je Mishel Obama tokom kraljevske posete Beloj kući. Šminker prve dame Carl Ray otkrio da je Kate preporučila  „organski botoks“. Pa kako to funkcioniše? Proizvod koji koristi sadrži organski lokalni anestetik iz biljke Acmella oleracea, koji prirodno smanjuje kontrakcije mišića i opušta crte lica, posebno oko očiju.

Beauty trikovi Kate Middleton- Pravilna šminka

Prema vizažisti Saffron Hughes, Kate sledi stroga pravila šminkanja koja dopunjuju njen ovalni oblik lica i dobro odgovaraju njenom tipu kože.Vojvotkinja izbegava ekstravagantne trendove i uvek se odlučuje za klasičnu šminku. Kao što šminkerka objašnjava, trendovi šminkanja mogu doći i proći s vremenom, a dodavanje blistavih akcenta ikoničnom, bezvremenskom liku može uništiti izgled i igrati protiv reputacije. Kateine usne su uvek prekrivene blagim sjajem, bira senke sa puderastim efektom, a nokte nikada ne farba jarkom bojom.

Efekat svetle preplanule boje

Stručnjaci kažu da je jedna od tajni mladalačkog sjaja princeze od Velsa njen izbor šminke sa efektom preplanulosti. Tamna koža asocira na lakoću i spokoj, zdravu dnevnu rutinu i kvalitetan san. To ne znači da se Kateprži na suncu i da provodi vreme u odmaralištima tokom cele godine. Sada je ovaj efekat lako postići laganim sredstvom za samopotamnjivanje i pravilnim konturisanjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by p.riyan.ka (@p.riyan.ka)

Beauty trikovi Kate Middleton- rumenilo

Kate često vidimo sa mekom ružičastom nijansom na obrazima koja upotpunjuje njen hladan ton kože. Ona se odlučuje za kremaste teksture koje stvaraju sjaj. Rumenilo i puder breskve pomažu joj da stvori taj „svetlucavi izgled“ i stvara iluziju viših jagodica, dajući njenom licu mladalački izgled.

Stil Kate Middleton: 5 odevnih predmeta bez kojih vojvotkinja od Kembridža ne može!

Bez mat pudera

Kate se odrekla mat pudera i pudera u korist rosne, blistave kože. Činjenica je da se mat baza često taloži u borama i naglašava njihov broj. Ako pratite Kateine izlaske u poslednjih 10 godina, njena šminka je postala svetlija i prozračnija zbog odsustva mat pudera, o čemu se zvezde starije generacije često ogreše.

Beauty trikovi Kate Middleton-Pravilna geometrija obrva

Prema rečima stručnjaka, još jedan način na koji princeza skida višak godina je korekcija i nijansiranje obrva. Ove godine nema potrebe nikome objašnjavati kakvu ulogu obrve igraju na licu, kako privlače pažnju i stvaraju raspoloženiji look. Obrve postaju sve tanje i tanje kako starimo, pa je važno obratiti pažnju na njih. Kateine guste obrve su uvek pažljivo obojene i stilizovane. Njene obrve imaju prirodan lučni oblik i veoma su ujednačene. Verovatno su ili laminirane ili fiksirane gelom.

Prirodna ulja

Kate je više puta priznala svoju ljubav prema prirodnoj kozmetici. Poznato je da koristi organsko ulje od šipka dugi niz godina. To joj je pomoglo da ujednači ten i da mu da zdrav sjaj kada je bila trudna sa svojom ćerkom, princezom Charllotom. Šipak je prava superhrana i ima antiinflamatorno dejstvo. Zahvaljujući svom detoksikacionom dejstvu, obezbeđuje i bržu regeneraciju kože. Šipak je takođe obogaćen velikom količinom nezasićenih masnih kiselina, što kožu čini gipkom i dobro hidriranom.

Beauty trikovi Kate Middleton- zdrav osmeh

Osmeh je jedno od glavnih oruđa neverbalne komunikacije. Kate uvek održava svoje zube u savršenom stanju i ne okleva da to demonstrira. Redovno čišćenje i izbeljivanje pomažu joj da zadrži svoje zube u savršenom stanju bez potrebe da pribegava fasetama.

Nema viška težine

Kao majka troje dece, Kate nikada nije dozvolila da višak kilograma koji je dobila tokom trudnoće dugo ostane na njenom telu i licu. Dvostruka brada, ma koliko glatka koža bila, odaje starost. A princezi ne trebaju dodatne godine. Pretpostavimo sa sigurnošću da se iza idealne konture lica kriju ispravne navike u ishrani, redovne masaže i sportovi koji aktivno ubrzavaju limfni sistem.

Lepota i zdravljeChris Jackson / Staff via Getty Entertainment