Brad Pitt u suknji: Da li je pred nama novi modni trend?

by | 4 avgusta, 2022
Brad Pitt u suknji

Brad Pitt u suknji bila je glavna tema na premijeri filma „Bullet Train“, a zašto se ovaj glumac odlučio na ovaj potez, te da li je time postavio novi trend, otkrivamo u nastavku.

Na berlinskoj premijeri filma „Bullet Train“, u kojem Brad Piit igra glavnu ulogu, umesto standarnog smokinga, glumac je izabrao neobičan autfit- suknju. I time je postao glavna tema u medijima. Na pitanje zašto je odabrao ovakav odevni komad, Brad je kratko odgovorio:

Ne znam. Svi ćemo umreti jednog dana, pa hajde da se pre toga zabavimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Best Movie (@bestmovie_mag)


Suknje u muškoj modi generalno nisu nikakva novina, a nas je interesovalo da li će ovaj trend postati must have u narednom periodu.

Brad Pitt u suknji

Brad je takođe priznao da je lanenu suknju izabrao i iz praktičnih razloga, jer je udobna, a uz to, za razliku od pantalona, u suknji mu nije vrućina.

Brad svakako nije jedina muška zvezda koja se na crvenom tepihu pojavila u suknji. I glumac Oscar Isaak je prošetao svoju suknju na Met Gali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guy Babineau (@guy.babineau)


I pre njega, kako smo već napomenuli, suknje su bile deo muške mode. U mnogim državama muškarci već vekovima nose određeni vid suknje, a najpoznatiji je svakako šotski kilt.

Prvi put, kiltovi se spominju 1538. godine. U pitanju je bila tkanina pet metara dugačka koja se obmotavala oko struka, a krajevi su se vezivali preko ramena. Tek u 18. veku kiltovi do kolena, kakve danas poznajemo, postali su popularni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betina Rojas L. (@betinarojas)

Muške suknje u modernoj eri

Jean Paul Gaultier je prvi dizajner koji je napravio muške suknje i predstavio ih na modnoj pitsti 1985. godine. Od tada, pa do danas, stilovi su se menjali, a suknje u muškoj modi su nekako ostajale, iako ne baš toliko primetno.
U 2022. godini, kada je pokret „nebinarno“ sve jači i jači, sve više poznatih dizajnera bira da pravi muške suknje, kako bi se pokazalo da i suknja može biti muževna, ukoliko se nosi na pravi način. I dok čekamo da ovaj trend (možda) stigne i kod nas, u nastavku vam predstavljamo neke od modela koji su „prošetani“ svetskim modnim pistama.

Burberry muške suknje za zimu i jesen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @podium_on

Louis Vuitton suknje za muškarce

Molly Goddard suknje po uzoru na kilt

Jan Jan Van Essche modeli za zimu

Dolce & Gabbana prolećna kolekcija

Gucci odeća za muškarce

Y/Project polusuknje

Lepota i zdravljeBen Kriemann / Stringer via Getty Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.