10 beauty saveta Charlize Theron

by | avgust 12, 2022
beauty saveti Charlize Theron

Ona je, definitivno, savršena holivudska lepotica: osmehom, kožom, telom. Otkrivamo vam beauty savete Charlize Theron

Dobitnica Oskara u nekoliko navrata je proglašavana najlepšom ženom na svetu. Visoka, plavih očiju, dugih vitkih nogu ona je za mnoge – savršena žena. I žene je vole jer – ne boji se starenja, prihvata sve svoje fine bore i gubitak volumena. A oni su jedva vidljivi jer Charlize itekako vodi računa o svojoj bjuti rutini.

 

Beauty saveti Charlize Theron

 

Savet br 1: Nega kose

Imam suvu kosu i moj stilista mi je savetovao da koristim ulje umesto regeneratora. Takođe, čim ugrabim vremena za to, stavljam masku za suvu kosu. Trudim se da to bude najmanje jednom nedeljno.

 

Savet br 2: Umorne oči

Jedan trik me je naučio moj šminker. Ako sam imala iza sebe burne i naporne dane i probudim se umorna (a to znači da izgledam umorno), unutrašnju liniju trepavica treba da osenčim korektorom. Tanko, kao olovkom.

 

Savet br 3: Protiv starenja

Svakog dana koristim kremu za lice sa visokim SPF faktorom. Ne zaboravljam i ne preskačem! Čak i zimi, čak i kada je oblačno – sve vreme. I to ne sa SPF 15, već sa svih 50!

 

Savet br 4: Hidratacija

Ovo je trik koji je znala i moja majka. Zato stalno isprobavam nove hidratantne kreme i sastojke. Zašto mi je to važno? Kada dugo koristite jedan te isti proizvod koža se navikne na njega i efekat postane slabiji. Zato ja stalno menjam hidratatore.

 

Savet br 5: Čišćenje kože

Čistim kožu izuzetno nežnim sredstvima: gelovima za pranje za osetljivu kožu, micelarnu vodu. Njome skidam i šminku, uopšte ne koristim teška sredstva za uklanjanje šminke.

 

Savet br 6: Telo u formi

Nisam neki ljubitelj teretane i jako napornih vežbi. Joga je ono što meni treba: upoznajem svoje telo, jačam ga i ono postaje elastičnije. Dugo sam uživala u biciklizmu, ali sam opteretila kolena pa sada izbegavam ovu aktivnost.

 

Savet br 7: Frizura

Često moram da feniram kosu i da je podvrgavam raznim toplotnim tretmanima. Zato, ako ne moram da idem na posao, ja jednostavno neću sušiti kosu. Dam joj koji dan odmora kad god mogu.

 

Savet br 8: Koža oko očiju

Budite nežni sa kožom oko očiju, ne trljajte je previše dok skidate maskaru ili senku, a ni dok nanosite kremu.

 

Savet br 9: Makeup

Ne koristim puno šminke, kada nisam na setu. Oslanjam se na hajlajtere koje stavljam na jagodice i još nekoliko mesta na licu. Ne koristim kompaktne pudere.

 

Savet 10: Ishrana

Oslanjam se na to da zdravlje dolazi iznutra. Zvuči otrcano, a zapravo je vrlo važno. Lično, oslanjam se na ishranu baziranu na biljkama, kaže Charlize Theron.

 

 

A ovi makeup tipovi mogu vam pomoći da rekreirate besprekornu kožu Charlize Theron

Stewart C Wilson/GettyImagesEntertainment