Vešto je prikrivala svoje mane, a svi su je smatrali savršenom – Merilin Monro

by | avgust 29, 2020
Merilin Monro

Mnogi je smatraju najlepšom i najseksepilnijom ženom svih vremena. Njena frizura, način šminkanja i oblačenja bili su inspiracija hiljadama žena koje su se trudile da oponašaju njen izgled do najsitnijih detalja. Upravo zato teško je poverovati da je čuvena lepotica imala bilo kakvu manu. Samouverenost, široki osmeh i urođeni šarm učinili su da Merilin Monro prevaziđe sve nedostatke i izgradi reputaciju savršene žene.

Razrokost
Zbog blage razrokosti, Merilin Monro je na početku karijere ostala bez nekoliko uloga. Režiseri koji joj nisu pružili šansu kasnije su se pokajali jer se ispostavilo da je postala jedna od najtraženijih glumica. Svoju razrokost naučila je da prikrije, tako da njene oči na filmskom platnu izgledaju besprekorno. (Pročitaj: Divili smo joj se u “Plavoj laguni”, a podjednako je čarobna i danas)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ТАРО МАГ ГАДАНИЕ 🔮 МАГИЯ РУНЫ (@taro_mag_gadanie) on

Govorna mana
Svoj problem sa govorom i mucanje koje je postajalo primetno u stresnim situacijama, Merilin je uspevala da sakrije. Govorna mana zadavala joj je mnogo problema, ali s vremenom je naučila da je drži pod kontrolom. Sporiji izgovor i mazni glas skretali su pažnju onih koji su sa njom razgovarali, tako da je uspešnu karijeru izgradila i pored problema koji je imala. (Pročitaj: Postala je prepoznatljiva zahvaljujući frizuri, ali nije joj se oduvek dopadala)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨مرلیـــن مونرو✨ (@merlin_monroe_._) on

Merilin Monro imala je nekoliko operacija

Rez na stomaku
Sa izraženim oblinama, njeno telo bilo je simbol ženstvenosti i predmet žudnje. Iako je u mnogim filmskim scenama nosila donji veš ili kupaće kostime, ožiljak koji je imala na stomaku vešto je skrivan od očiju javnosti. Rez je bio posledica operacije žučne kese, a od radoznalih pogleda skrivan je pažljivim odabirom garderobe i retuširanjem fotografija. (Pročitaj: Njena borba još uvek traje – Šenon Doerti je hrabra i uporna uprkos svemu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨مرلیـــن مونرو✨ (@merlin_monroe_._) on

Brada
Izgled njene brade bio je sasvim normalan, ali lepotica je smatrala da je taj deo njenog tela bezizražajan, tj. da brada nije dovoljno istaknuta. Pomoć je potražila od estetskog hirurga koji je uradio korekciju po njenoj želji. Posle izvesnog vremena, zbog problema s imlantatom, usledila je nova operacija. Rendgenski snimci njene glave koji otkrivaju estetske zahvate koje je imala, prodati su na aukciji. (Pročitaj: Ove poznate dame pokajale su se zbog estetskih korekcija koje su imale)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MMulhercom (@mmulhercom) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram