Sedam poznatih dama otkriva zašto su postale vegani

by | avgust 25, 2020
Najpoznatiji vegani

Neke dame su odlučile da postanu vegani zbog ljubavi prema životinjama, a ima i onih koje su to uradile iz određenih zdravstvenih razloga. Svoju popularnost javne ličnosti često koriste kako bi proširile svest onih koji prate njihov rad. Mnogi vegani smatraju da je ekološki aspekt tog pokreta podjednako važan kao i njegov uticaj na zdravlje, a najpoznatiji među njima doprineli su širenju cele ideje.

Natali Portman je jedna od najglasnijih zagovornica veganskog pokreta. Sojevremeno je producirala dokumentarac pod nazivom Eating Animals. Ona smatra da je način ishrane sa dobrim razlogom važan deo svake religije i da nas određuje upravo ono što jedemo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

Megan Markl sebe u šali naziva vegankom sa skraćenim radnim vremenom. U intervjuu iz 2016, izjavila je kako se tokom radne nedelje opredeljuje za vegetarijanske obroke, dok je tokom vikenda fleksibilnija i sebi zna da priušti i neke namirnice životinjskog porekla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Majli Sajrus je svoju ljubav prema životinjama i opredeljenje koje je u skladu sa tim dokumentovala 2017, kada je na telu istetovirala parolu Vegan do kraja života! (Pročitaj: Tetovaže poznatih: Umetnička dela na telu kojima ove zvezde nisu odolele )

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Najpoznatiji vegani

Venus Vilijams postala je vegan iz zdravstvenih razloga, kada joj je dijagnostifikovan Sjogrenov sindrom, autoimuni poremećaj koji izaziva umor i bolove u zglobovima. Njena želja je da motiviše ljude da žive zdravije, a to, kako kaže, pored pravilne ishrane, podrazumeva i mnogo kretanja. (Pročitaj: Zavirite u nesvakidašnji jelovnik Venus Vilijams!)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Venus Williams (@venuswilliams) on

Arijana Grande je postala veganka zbog ljubavi prema životinjama.

Volim životinje više nego što volim većinu ljudi – izjavila je ona svojevremeno. Veganska ishrana van kuće je za nju prilično izazovna, tako da u restoranima uglavnom poručuje povrće, voće i salate. Kada dođe kući, pripremi sebi kompletan obrok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Pamela Anderson je u blogu napisanom pre tri godine objasnila zašto je veganizam njen izbor. Kako je tada istakla, u pitanju je mnogo kompleksnija stvar nego što je izbegavanje životinjskih proizvoda. Ona je poznata kao borac za zaštitu životinja i zalaže se za human odnos prema njima.

Veganstvo se ogleda u spasavanju životinja, spasavanju našeg društva i naše planete! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pamela Anderson 🌸 (@pamelaanderson) on

Mišel Fajfer tvrdi da joj veganska ishrana pomaže da izgleda bolje. To objašnjava tvrdnjom da je biljna hrana zdravija i da ne sadrži toksine koji doprinose starenju kože i tela. Ubrzo nakon što je prestala da jede namirnice životinjskog porekla, uočila je značajne promene na svojoj koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial) on

Spisak poznatih vegana je podugačak i na njemu se nalaze i Žizel Bundšen, Avril Lavinj, Madona, Šia, Majim Bjalik, Deril Hana, Demi Mur, Serena Vilijams i mnoge druge javne ličnosti. (Pročitaj: Veganski krambl sa trešnjama – harmonija hrskavog testa i sočnog voća)

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram