Natalie Portman je za svoju ulogu u Toru morala da poraste i fizički i psihički!

Pripremajući se za svoj ulogu Džejn Foster u filmu Tor: Ljubav i grmljavina, glumica visine 160 cm pretrpela je fizičke promene koje su na nju uticale i emocionalno.

by | 7 jula, 2022
Natalia Portman je za svoju ulogu u Toru morala da poraste i fizički i psihički!

Sićušna Natalie Portman, slabe građe ali visokog glasa, oduvek je imala prirodno „maleno“ prisustvo u društvu. Čak i sa svojim mnogobrojnim sjajnim  glumačkim ostvarenjima ona je neko koga pre zamišljamo kao vilu a ne kao superheroja.

Ali za njenu predstojeću ulogu Moćnog Tora (Džejn Foster plus čekić plus super moći ) u Marvelovom filmu Tor: „Ljubav i grom“, od nje je po prvi put u karijeri zatraženo da doda snagu, mišiće i visinu svojoj pojavi i ta fizička promena je uticala na nju takođe i mentalno!

„Kada sam glumila u filmu „Crni labud“ od mene je zatraženo da budem što manja“, rekla je Portmanova i ta maestralana uloga balerine joj je donela i nagradu Oskar. „Ali za Tora od mene je zatraženo da postanem što veća. To je neverovatan izazov i za mene kao glumicu ali i za moje psihičko stanje uma kao žene.“ 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman)

„Da biste ušli u ovakvu ulogu morate da promenite način razmišljanja i da o sebi mislite drugačije“. Morate misliti da niste mala osoba nego da ubedite sebe u suprotno i da vas ceo svet tako gleda.“

Ulazak u ulogu i hod po „rampi“

„Kada si niska kao ja i kada si u ovom poslu od detinstva kao što je moj slučaj navikneš da se osećaš da si mlađi i sitniji nego što jesi. Očekuješ da ti treba zaštita i da te stalno „maze po glavi“. To vam uđe u naviku pa se onda i sami predstavljate tako.“

Da bi se pripremila za ulogu, Portman je radila sa trenerom 10 meseci. Ali čak ni najtalentovaniji fizički trener nije mogao da učini glumicu višom kako je zahtevao scenario. Zbog toga umesto da poraste za nju je napravljena specijalna rampa po kojoj je glumica hodala tokom snimanja kako bi mogla da stane oči u oči sa partnerom Krisom Hemsvortom.

Ali ta rampa ( na engleskom „deck“) je bila i izvor od omiljene šale na snimanju. Naime, Portmanova glumačka partnerka Tesa Tompson je aludirala na način na koji se reč „deck – rampa-daska“ izgovara sa novozelandskim akcentom pa zvuči kao „dick“. Zbog toga je režiser Taika Vaititi duhovito rekao glavnom glumcu:
„Kris bi morao… svi bi morali da se kreću po mojoj rampi ( deck – dick )

Gareth Cattermole/Staff via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.