Nije sve u novcu: Zvezde koje se ne boje da nose jeftinu odeću

by | septembar 14, 2022

Poznate ličnosti na sopstvenom primeru dokazuju da stilizovan izgled ne mora uvek da košta čitavo bogatstvo, a pobednički modeli se mogu naći i na vešalicama popularnih, jeftinih brendova.

 

Kate Middleton

 

Ako neko zna kako da napraviti pobednički autfit uz haljinu koja jedva da staje nekoliko dolara, to je doskorašnja vojvotkinja od Kembridža, danas princeza od Velsa – Kate Middleton. Ona je volela modu iz robne kuće i pre nego što je postala princeza, a udaja za člana kraljevske porodice nije promenila ove njene sklonosti. Ceo svet je raspravljao njenoj plavoj haljini iz Zare u kojoj se pojavila dan nakon venčanja. Ova haljina  je koštala tek par hiljada dinara.

Kateine niskobudžetne kupovine se tu nisu završile. Danas ona uspešno spaja komade najskupljih brendova sa artiklima iz robne kuće i izgleda stilizovano u svakoj prilici.

Kate Middleton u haljini iz Zare

 

Michelle Obama

 

Još jedan žena koja propagira ideju o niskobudžetnoj eleganciji jeste bivša prva dama Amerike Michelle Obama.  Supruga predsednika nije krila da želi da podrži žene u vreme ekonomske krize. Ona je dala primer da uopšte nije potrebno imati mnogo novca da bi se odevale sa stilom.

Michellein najisplativiji izbor bila je haljina sa apstraktnim printom iz GAP-a, koju je odabrala u leto 2011. za šetnju sa suprugom. Cena ovog komada u to vreme iznosila je tridesetak dolara. Zahvaljujući prvoj dami, neki modeli haljina ASOS, H&M, Zare postali su bestseleri.

 

Jennifer Lopez i Jesica Alba

 

Ako bi se ovim damama čak i moglo „staviti na teret“ da štede iz političkih ili etičkih razloga, JLo apsolutno nema nikakav razlog da ne nosi isključivo dizajnerske komade. I najčešće tako i radi. Ali, sa vremena na vreme nju možete videti u ASOS haljini koja košta tek nekoliko desetina dolara. Tako se pojavila čak i u epizodi čuvene emisije IDOL koju prate milioni u Americi.

Foto: Glamour

 

Slično su činile i brojne druge zvezde: Selena Gomez se pojavila u farkama od 15 evra, dok Jessica Alba voli da nosi komade iz H&M i Topshop.

 

 

Eva Longoria

Priča o prvoj poseti Kanskom festivalu nekadašnje očajne domaćice, Eve Longorie, već je postala legendarna. Eva je otvoreno rekla da je za Kan izabrala haljinu iz samoposluge od jedva 20 dolara. Bilo je samo važno da joj haljina dobro stoji.

Eva Longoria

 

WPA Poll, Galmour, Pinterest, Pascal Le Segretain/Getty Images