Šta nam je Danijela Dimitrovska Amidžić otkrila u beauty razgovoru?

by | jun 20, 2022
Danijela Dimitrovska Amidžić

Danijela Dimitrovska Amidžić, poznata manekenka i vlasnica modne agencije Models Inc., poverila nam je da je naučila da osluškuje potrebe svoje kože, da praktikuje slojevito čišćenje lica, te da je veliki fan ulja za negu kože

Danijela Dimitrovska Amidžić: Kako neguje svoju lepotu?

Da li se, i u kojoj meri, vaša rutina nege menjala s godinama?

Sada imam 35, ne bi bilo dobro da sam ostala verna rutini koju sam praktikovala u dvadesetim. Naučila sam da osluškujem potrebe svoje kože, no svakako se uvek konsultujem sa stručnjacima. Veoma je važno da pronađete eksperte na koje možete da se oslonite kada je o nezi reč. Mnogo volim da istražujem na ovom polju! Dosta toga sam uvela kroz kozmetiku i ishranu, ali i putem tretmana, jer mi je koža postala zrelija. Ona se menja, i tek će se menjati.

Preferirate li jače ili blaže kozmetičke formule?

Pošto mi je koža tanka i osetljiva, neophodno je da posebno vodim računa o njoj i da pravim balans, da to bude nešto između te dve opcije – da fokus zapravo bude na hranljivoj i hidratantnoj nezi, nikako na onoj „teškoj”. Dešava mi se i da moram da menjam kremu na svakih nekoliko godina. Kreme uglavnom koristim tokom prelaznih perioda i zime, dok ih leti izbegavam. Tada primat preuzimaju serumi, kao i preparati sa SPF faktorom.

Koliko pažnje posvećujete čišćenju kože?

Praktikujem slojevito čišćenje lica. Nečistoće i mejkap uklanjam micelarnom vodom, vršim piling jednom do dva puta nedeljno, a neretko – nakon uklanjanja šminke micelarnom vodom – koristim i bebi sapun. Kad isperem sve to, nanosim serum, a potom i kremu.

Koje ste profesionalne tretmane za negu dosad isprobali? Šta vašoj koži najviše prija?

Praktikujem PRP i dubinske mezoterapije za kožu lica. To mi prija! Poslednje tri godine radim i tretmane alma laserom – zarad jedrine i protiv fleka. Što se tela tiče, fokusiram se na kućnu negu, treniram i konzumiram mnogo tečnosti – vode i čajeva. Ponekad možda malo i preterujem, ali tako mi odgovara.

PROČITAJTE I…Šta nam je Dragana Mićalović otkrila u beauty razgovoru?

Kako negujete kožu tela?

Koža tela mi je izuzetno suva, zbog čega sam prinuđena i leti da je mažem. Doduše, i tada opet tražim balans – da krema dobro hidrira, a da ne bude prejaka, zbog znojenja. Koristim i ulja, koja mi pomažu. Nekoliko puta nedeljno najpre namažem kremu, pa ulje.

Kakav je vaš stav o sunčanju?

Telo štitim preparatom sa SPF 50, a lice kremom koja sadrži SPF 25. Nisam od onih koji se nemilice sunčaju tokom letovanja, ali se mnogo i ne krijem, dakle – ne preterujem. Sunčam se radi vitamina D. Čak i zimi, kad god ima sunca, izlažem se njegovim zracima – zarad zdravlja.

Gusta i sjajna kosa vaš je zaštitni znak. Kako je negujete?

Moja kosa izuzetno je zahvalna za negu, ravna je. Čak i kada je sama operem i osušim, deluje kao isfenirana. Otkako sam počela da se farbam, moram da vodim računa o izrasku. Pri odlasku u frizerski salon, kosu počastim hranljivim, profesionalnim maskama, posebno u periodima kad se vlasi dodatno isušuju od sunca i soli. Leti, tokom odmora, na kosu nanosim zaštitni sprej, dok – nakon odmora – obavezno odlazim na profesionalni tretman.

Moji favoriti:

Ulje: Eterično ulje lavande

Sapun za lice: Merima Med i mleko dečji sapun

Ulje za telo: Maroccan Dry Body Oil

Ulje za kosu: Leonor Greyl

Parfem: Tiziana Terenzi Gumin

lepotaizdravlje.rsMiloš Nadaždin, LiliGraphie/iStock via Getty Images