Zašto je baš Winona Ryder dobila ulogu u seriji Stranger Things?

by | jun 9, 2022
Winona Ryder dobila ulogu u seriji Stranger Things

Ovo Netflixovo ostvarenje je nedavno doživelo premijeru 4. sezone, a nas je zanimalo zašto je Winona Ryder dobila ulogu seriji u Stranger Things?

Ukoliko ste gledali seriju Stranger Things, da li ste se ikada zapitali da li bi bila ista da je neka druga glumica oživela lik Joyce Byers? Nama je teško to da zamislimo.

Od prvog pojavljivanja u pilotu serije, Joyce je pokazala hrabrost, požrtvovanost i beskrajnu ljubav prema svom sinu. A (SPOILER ALERT) kasnije, u 4. sezoni nije ništa manje neustrašiva.

Zašto je Winona Ryder dobila ulogu u seriji Stranger Things?

Nismo jedini koji su razmišljali o tome možemo li ikoga drugog zamisliti u ulozi Joyce. A kreatori serije, Matt i Ross Duffer otkrili su da je Winonin doprinos seriji mnogo dublji i da, bez nje, neki od najčuvenijih zapleta ne bi ni postojali.

Joyce, kao lik, nije naročito bila zanimljiva. Sve dok nismo zaposlili Winonu. Ona je unikatna glumica i želeli smo nekoga na koga se možemo osloniti na setu. Zahvaljujući njoj smo na primer došli na ideju s božićnim svećicama pomoću kojih je komunicirala sa Willom. Bez nje, mnoge ideje, koje su posle postale važan deo serije, ne bi ni postojali, izjavio je Matt.

Winona je u svim tim scenarijima počela da otvara svoj lik koji je postao mnogo interesantniji od same ideje da Joyce bude majka koja želi da spasi svoje dete. Isti je slučaj i s drugim likovima. Tek kada smo ih zaposlili, gradili smo svaki lik i njihov karakter ponaosob, rekao je Matt.

Isto tako, fanovima serije bila je interesantna činjenica da, pre Stranger Thingsa, Winona nije glumila u serijskim formatima. Zapravo, prilikom kastinga, rediteljka Carmen Cuba je inicijalno predložila Winonu, ali braća Duffers nisu bili sigurni da će pristati.

Pre sedam godina, Winona se nije mnogo pojavljivala u filmovima. Bila je jedna od onih glumica uz koje smo odrasli i koje smo voleli. Nedostajala nam je na malim i velikim ekranima. Stoga, bili smo zabrinuti da li će uopšte pristati da glumi u seriji.

A kako su je ubedili?

Poslali smo joj dokument koji smo napravili s fotografijama E.T.-ja i scenama iz filma „Ajkula“, uz scene iz filmova Johna Carpentera. Želeli smo da prikažemo srž serije. Poslali smo joj i lažni trejler, kao i scenario. Zatim smo bili sa njom na sastanku četiri i po sata. Bilo nam je teško da pričamo, jer smo sedeli pored velike Winone Ryder. Pokušavali smo da budemo opušteni. I na kraju, pristala je. I u potpunosti je transformisala ceo šou, rekla su braća i dodala:

I dalje je čudno kada dobijemo SMS poruku od Winone Ryder. Nikada se nećemo na to navići. Ima nečega veoma posebnog u njoj.

Četvrta sezona počela je da se emituje 27. maja na Netflixu, a dosad je objavljeno sedam epizoda.

Ono što je u ovoj sezoni privuklo veliku pažnju domaće, ali i strane publike, jeste ubacivanje novog lika, Yurija, kojeg glumi naš glumac Nikola Đuričko. Bez puno detalja, za one koji još uvek nisu pogledali prvi tom serije, Đuričko glumi ruskog trgovca i krijumčara.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko)

Ono što je takođe obradovalo fanove sa naših prostora jeste i izjava Winone Ryder.

Zaista mi se svidelo što sam radila sa Nikom (Đuričkom). Bio je apsolutna legenda. Ne mogu da dočekam da ga ljudi upoznaju, rekla je čuvena glumica.

Drugi tom i narednih pet epizoda počeće da se prikazuju 1. jula.

lepotaizdravlje.rsGregg DeGuire / Stringer via Getty Entrertainment