Neprepoznatljiva: Kako sada izgleda Alicia Silverstone- zvezda devedestih, „loša devojka” Holivuda

by | septembar 1, 2022
Alicia Silverstone

Alicia Silverstone će zauvek, zahvaljujući ulogama mlade buntovnice gde je bila nešto kao ženski kao James Dean devedesetih, biti upamćena.

Ova holivudska „zla devojka“ rođena je u San Francisku 1976. godine. Otac joj je bio investitor, a majka stjuardesa. Bila je strogo vaspitavana, ali, na sreću, njeni roditelji su na vreme videli talenat devojčice.


Otac nije ometao interesovanje svoje ćerke za glumu i pomogao joj je na svaki mogući način. Upravo je on organizovao njenu prvu profesionalnu foto-sesiju dok je bila devojčica i poslao fotografije agencijama i televiziji. Zahvaljujući tome, šarmantna devojka je pozvana da snimi reklamu za piceriju. Šestogodišnja beba izgledala je tako prirodno i slatko na ekranu da je ubrzo pozvana u mnoge televizijske produkcije.

Alicia Silverstone kroz godine


Nekoliko godina, devojka je kombinovala studije i snimanje na televiziji i u reklamama, sve dok nije dobila prvu veliku ulogu u filmu „Strast“. U njemu je igrala mladu devojku zaljubljenu u odraslog muškarca koji je odbacuje. Junakinja je suptilno i nimalo detinjasto osvetila je svoju uništenu prvu ljubav, kombinujući nevin izgled i pravu prevaru na ekranu. Film je postigao veliki uspeh kod publike upravo zbog svog imidža, ​​a glumica je dva puta nagrađena prestižnim MTV filmskim nagradama kao „Najbolji negativac“ i „Otkriće godine“.


Sledeći krug glumičine karijere bio je ogroman uspeh Aerosmitovih spotova „Criyin'“, „Crazy“ i „Amazing“, u kojima je glumila sredinom 90-ih. Tada je stvorena slika „loše devojke“ Alicije – drske, nepromišljene i slobodne. Klipovi su se stalno vrteli na MTV-u i bili su veoma popularni među tinejdžerima i mladima.

Možemo reći da je Alicia postala pravi seks simbol za milione obožavatelja i kultna figura za mlade 90-ih. Bila je čak i trendseterka. Tako, u jednom od klipova, njena buntovna junakinja buši pupak. Inače, ova scena je snimljena uživo, a nesebična glumica je zaista umetnula prsten u svoj pupak, čime je započela lančana reakcija: nakon što je video prikazan, devojke su počele masovno da se ukrašavaju na ovaj način. Mediji su glumici odmah prilepili oznaku „smela devojka iz Aerosmita“, što je na mnogo načina doprinelo ne samo rastu njene popularnosti, već i broju filmskih uloga.

Uloga u filmu „Clueless“ dalo joj je još dve titule sa MTV filmskih nagrada – „Najbolja glumica godine“ i „Najseksi glumica“, a Columbia Pictures, jedan od najvećih holivudskih filmskih studija, potpisao je ugovor sa njom u vrednosti od 10 miliona dolara.

Krah karijere

Ali, kako se ispostavilo, glumačko sreća je promenljiva. Sledeća dva filma – „Betmen i Robin“ i „Višak prtljaga“, uprkos odličnom finansiranju i glumačkoj ekipi, propali su na blagajnama. Za glumicu je to bio neuspeh, jer je njen nastup u oba filma naišao na poprilično mlaki prijem kritike. Alicia je čak bila nominovana za anti-nagradu „Zlatna malina“ u nominaciji za najgoru glumicu godine.

Pet godina se ništa nije čulo o njoj, a iznenada se 2003. ponovo glasno izjašnjava, glumeći u humorističnoj seriji „Miss Match“. Svi su ponovo počeli da pričaju o njoj pa je čak bila nominovana za nagradu Zlatni globus za najbolju glumicu u humorističkoj seriji.

Alicia je nastavila da glumi, ali više nije imala tako veliku popularnost kao 90-ih. Ipak, za milione obožavatelja, ona će zauvek ostati mlada i smela „Aerosmith devojka“, voljena i obožavana do danas.

Alicia Silverstone u stvarnom životu

U realnosti, Alicia  je potpuno drugačija od imidža stvorenog u filmu. Odvažna i nepromišljena na ekranu, u običnom životu ona je veoma skromna osoba koja ceni porodičnu udobnost i ne želi da svoju intimu deli u javnosti.

Sa svojim mužem, muzičarem Kristoferom Jareckim, sa kojim je pre braka izlazila čak sedam godina, gradi porodicu. Par se venčao 2005. na jezeru Taho u Kaliforniji. Ceremonija je prošla veoma skromno: nije bilo štampe, nije bilo gomile gostiju. Svadbi, koja se održala na plaži, prisustvovali su samo rođaci i prijatelji mlade i mladoženja. Sve je bilo kao kod kuće: na pesku, kraj vatre, uz pesme na gitari i vegetarijanske sendviče.

Inače, Alicia je vegetarijanka i vatrena aktivistkinja za prava životinja. Članovi filmske ekipe još se sećaju kako je između snimanja hranila životinje lutalice, a jednog mešanca je čak i usvojila.

U srećnom braku, par je odgajao sina Baera Bluea, i, na nezadovoljstvo sveprisutnih paparaca, njihov porodični život nije obeležen glasnim skandalima ili glasinama.


Godine 2018. par je odlučio da se rastane nakon 20 godina braka. Razvod Alicie i Kristofera takođe je prošao vrlo mirno, bez glasnih izjava i pompe u štampi. Šta je izazvalo raskid nije poznato. Alicia i Kristofer nikada nisu otkrili detalje svog ličnog života. Jedino što su rekli preko svog predstavnika je da su odluku doneli zajedno, da se i dalje poštuju, održavaju tople prijateljske odnose i zajedno podižu sina.

Sada mnogi kritikuju Aliciu zbog njenog  izgleda. Paparaci redovno jure i fotografišu glumicu koja ne liči na holivudsku lepoticu. Ona je sada dama u poodmaklim godinama, s kojim kilogramom viška. Samo prelepe plave oči i vragolast osmeh nas podsećaju na čuvenu lepoticu 90-ih u koju su svi bili zaljubljeni.

Lepota i zdravljeLawrence Lucier / Stringer via Getty Entertainment