Postporođajna depresija Kylie Jenner: „Ovo je realnost koju znaju samo majke!“

by | oktobar 31, 2022
Postporođajna depresija Kylie Jenner

„Baby blues“ ne zaobilazi ni poznate ličnosti, pa je tako, postporođajna depresija Kylie Jenner postala predmet javne rasprave.

Iako bismo pomislili da slavne ličnosti ne pade od oblika depresije, ne bismo bili u pravu. Prvih nekoliko meseci nakon porođaja mogu biti teški za svaku majku – nešto o čemu može lično da potvrdi i čuvena Jennerka.

Postporođajna depresija Kylie Jenner

U najnovijoj epizodi „Kardashians , majka dvoje dece otkrila je sestri Kendall  da se suočila sa depresijom nakon rođenja njenog sina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reniece Ede (@reniece_18)

Bilo mi je jako teško. Plakala sam bez prestanka ceo dan prve tri nedelje, rekla je Kylie.

Ipak, ovo nije Dženerov prvo dete, ona je insistirala da je pad njenog mentalnog zdravlja „samo beby blues“, a nakon nekog vremena „nekako nestaje“. Priznala je da se isto osećala i kada je rodila Stormi.

Osnivačica Kaylie Cosmetics rekka je da bi toliko plakala da ju je glava užasno bolela.

Nisam doktor, ali sam pročitao na Guglu da to zovu baby blues. A obično traje šest nedelja. I zaista, posle dva meseca otprilike, osećala sam se bolje.

Definitivno sam imala slučaj postporođajne depresije, ali psihički se osećam bolje, uveravala je sestru. -Ne plačem svaki dan, tako da je to sjajno.

Dok je Kylie priznala da je imala loše dane, priznala je da to nije zbog postporođajnog tela.

Osećam se dobro u svom telu. Volim ga, volim svoje grudi, iako su se opustile, priznala je.

O postporođajnoj depresiji, uprkos svim dostupnim informacijama, i dalje se slabo govori. A novopečene majke osećaju grižu savesti dok doživljavaju baby blues.

Ipak, važno je napomenuti da su tuga i depresija normalne pojave nakon porođaja, dok se hormoni ponovo ne uravnoteže. Zato je jednako važno da se o tome što više priča, a u cilju da se žene ne stide svog mentalnog stanja i da, po potrebi, potraže pomoć, i te kako pomažu izjave poznatih i uticajnih ličnosti.

Postporođajna depresija – Niste razmažene ako se osećate loše

Lepota i zdravljeRich Fury / Staff via Getty Entertainment