Stil oblačenja Amal Clooney: Savršeni korporativni look koji možemo da prepišemo!

by | septembar 27, 2022
Amal Clooney

Amal Clooney ne samo da s lakoćom rešava velike međunarodne sporove, već i demonstrira savršenu poslovnu garderobu.

Put do vrha za Amal nije bio tako lak kao što se na prvi pogled čini: njen uspeh je u potpunosti zasluga napornog rada, posvećenosti i inteligencije. Čak ni George Clooney, koji se nekada etablirao kao okoreli neženja (a njegovi fanovi su ipak prihvate tužnu činjenicu da više nije solo), nije mogao da odoli ovoj devojci. Godine 2014, veza para je zvanično zapečaćena brakom. Međutim, nakon uspešnog braka, Amal nije dala ostavku- naprotiv, počela je da radi skoro više, pokazujući ideale uzorne porodice i istovremeno rešavajući komplikovane međunarodne poslove.

A ako ste od onih kojima je kancelarijska garderoba neophodna, pogledajte izbliza svakodnevni izgled Amal Clooney (čak i ako brak sa holivudskim glumcem nije u planu) . Identifikovali smo ključne karakteristike njenog stila, dokazujući da kancelarijski kodeks oblačenja nije kazna, već ima brojne mogućnosti, a sakupili smo najrelevantnije autfite međunarodnog advokata koji je osvojio srce Georgea Clooneyja.

Način oblačenja Amal Clooney

Ne plašite se svetlih boja


Oni koji svakodnevno nose samo bezlične crne i sive komade odeće, lišavaju se ogromnih mogućnosti koda oblačenja. Na primer, u odeći boje svetle šargarepe, lako možete prisustvovati sudskoj sednici – i istovremeno izgledati uzdržano i nenametljivo. Sama Amal često demonstrira ovakve sjajne izglede: takvi jednostavni ansambli štede vreme na jutarnjem spremanju i mnogo pomažu tokom gorućih rokova. Aktivna boja već privlači veliku pažnju, tako da definitivno nećete morati dugo razmišljati o pravoj kombinaciji tekstura, dodatnim akcentima ili odabiru asesoara.

Amal Clooney- majica i kancelarijski look

Bluze, košulje uparene sa sakoima, suknjama i pantalonama obično su najčešći predmeti kancelarijske garderobe. Međutim, za Amal (i, uzgred, ne samo za nju, već i za sve one koji su  opušteniji u radnom oblačenju) nema zabrana. Ona se ne plaši da svom kancelarijskom ansamblu doda osnovni crni top ili majicu – udoban je i lako je pronaći savršen komad za sebe u bilo kom brendu. I van kancelarije, ova majica će se lako kombinovati sa drugim stvarima u ležernom stilu. Veliki broj varijacija je glavni kvalitet garderobe koja je raznovrsna i odgovara vama, a sa setom stvari koje se savršeno slažu jedna sa drugom, lako ćete sastaviti takvu kapsulu.

Kabaste torbe

Trendovske mikrotorbe i bogato ukrašene kopče u koje staju samo pametnu telefon i karmin su nešto što svakako izgleda trendi u svakoj interpretaciji i savršeno dopunjuje čak i najdosadnije crno odelo. Ali realnost je da poslovnoj dami tokom dana može biti potrebno mnogo glomaznih stvari – od laptopa do fascikli sa važnim dokumentima.

U situacijama kada sa sobom treba da ponesete sve što vam je potrebno i nepotrebno, u pomoć će priskočiti obimne torbe od kože različitih nijansi – upravo sa takvim opcijama najčešće se može videti gospođa Clooney. A nema potrebe brinuti da li će torbe izaći iz mode nakon jedne sezone. Velike torbe su uvek bile i biće u trendu – ovo je vrsta investicije na koju ne utiču promenljivi trendovi. Pored toga, izuzetno je praktična za korporativno odevanje.

Amal Clooney- Savršeni (i raznovrsni) kostimi

Klasična odela uvek čine osnovu kancelarijskog kodeksa oblačenja, a Amal ovde nije izuzetak: prvo, ona mora da ih nosi na dužnosti, a drugo, tokom svog rada naučila je da vešto bira idealne opcije, koje, štaviše, ostaju relevantne dugo vremena. Odela od tvida inspirisana Coco Channel, palazzo pantalone širokih nogavica uparene sa skraćenim sakoima, klasične karirane ili prugaste opcije i, naravno, besprekorne crne, garderober gospođe Clooney sastoji se i od jakne i pantalona za svaku priliku, boju i stil.

Pored toga, u njenom arsenalu postoji crno odelo. Ovaj par svakako vredi detaljnije pogledati: dizajneri s vremena na vreme demonstriraju različite varijacije kostima – bilo sa barskom jaknom u najboljim kanonima Christian Diora, ili prevelikim volumenom sa povećanom linijom ramena.

Međutim, klasika, poput Amal, biće najuniverzalnije rešenje – u takve stvari zaista vredi ulagati. Pored toga, odabir opcije koja će najbolje odgovarati vašem stilu sada je lakši nego ikada. Još jedan bonus je to što se odelo može lako podeliti na komponente i dobiti odvojene predmete za garderobu koji se mogu kombinovati sa različitim jaknama, suknjama, pantalonama – i sa bilo čim.

Printovi su prikladni i za kancelariju

Još uvek ne nosite printove u kancelariji? Vi jednostavno ne znate kako da ih uparite. Za one koji misle da je od cele palete crteža u kancelariji prikladne samo kockice ili jedva vidljiva pruga, Amal ima svoj odgovor: dezeni mogu i treba da se nose na posao, pa čak i u najupečatljivijim interpretacijama. Glavna stvar je da uravnotežite privlačnu stvar sa suzdržanijim predmetima garderobe u monohromatskim ili prirodnim bojama. Kao primer, suknja Amal sa svetlim, zamršenim i šarenim cvetnim printom. Da ne bi prekoračili granice (budimo iskreni, oni i dalje postoje u kancelarijskom stilu), ova advokatica kombinuje svetao print sa istom savršenom crnom majicom ili osnovnom košuljom, minimumom dodataka i udobnim pumpama.

Amal Clooney i stabilna peta

Dan u kancelariji može biti beskonačan i ispunjen toliko toga da je teško naći vremena za ručak ili čak petominutnu pauzu. Ovde je izuzetno teško bez udobnih cipela. Ali šta da radite kada vaš izgled zahteva štiklu (a više volite ženstvene cipele), ali vaš pretrpan raspored moli za milost? Naravno, izaberite visinu koja vam je zgodna i udobna – cipele sa stabilnom potpeticom, slične onima koje nosi Amal.

Pošto je trend sada prilično raznolik, trenutna potpetica ni na koji način nije regulisana modom: ako želite – pet centimetara, ako želite – sedam, a ako želite – i svih deset. Putem pokušaja i grešaka, izaberite one brendove koji mogu da pronađu najudobniji poslednji za vas i udobnu visinu: lagana šetnja, čak i ako već imate planine rešenih problema i desetine putovanja iza sebe, glavni je bonus da prave cipele daće ti. A njemu – osećaj da možete da se nosite sa apsolutno svim.

Modno savetovalište: Kako uklopiti mini suknju u slojevito jesenje odevanje?

Lepota i zdravljeDuncan McGlynn / Stringer via Getty Entertainment