Alisa u Zemlji modnih čuda: “Prkosne haljine” iz nove Boudoir kolekcije će vas oduševiti

by | 13 jula, 2020

Kada je mačak tako šarmantno doviknuo Alisi “Svi smo ovde ludi”, pokušavajući joj objasniti kako izgleda svakodnevica ljudi u Zemlji čuda u koju se spustila ušavši u zečju rupu, stvoren je citat koji se i danas rado izgovara. Naime, u svega nekoliko reči Luis Kerol objasnio je kako je posve normalno, čak i uobičajeno, biti šašav i drugačiji kako bi opstao u prečesto dosadnom i okrutnom svetu.

Kako se istorija stalno ponavlja, tako i ove godine svedočimo neverovatnom razvoju događaja na svetskom nivou, uzrokovanom koronavirusom koji je promenio naš svet i pritom najjače udario na industriju luksuza, mode i lepote.

Sve ono što smo do juče smatrali očekivanim, ono u čemu smo gotovo uživali bez razmišljanja, sada je poljuljano i dovedeno u pitanje. Kako bi odgovorile na teška pitanja, tamne misli i osećaj nemoći koji vlada u industriji mode, dizajnerke brenda Boudoir – Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević – odlučile su da predstave novu capsule kolekciju couture mode pod nazivom ‘Prkosne haljine’. U okviru prezentacije su osmislile i vizuelno atraktivne kreacije koje najbolje sumiraju upravo citat iz ‘Alise u zemlji čuda’. Raskošni printovi na maxi kreacijama kao da govore o nekom drugom, srećnijem i opuštenijem životu, pomaknutom i ekscentričnom, a opet dovoljno ljupkom i ženstvenom. Prkos izazovnim vremenima.

Njihove kampanje već su dugi niz godina pravi festival lepote, a tako je i ovaj put u još jednoj izvedbi Franje Matkovića i Senje Vild koji su ovekovečili najnovije Boudoir kreacije. Duge haljine prepune volumena i talasa, koje s pokretom otkrivaju svoju stvarnu lepotu i neodoljivost, glavne su uloge u slagalici stila koju ne treba previše razotkrivati. Romantična, superženstvena moda, s naznakama nešto prigušenijeg, smirenijeg senzibiliteta, obojena je neočekivanim koloritima koji oduzimaju dah.

Ovim je kreacijama teško reći ‘ne’ iz više razloga – supernosivi komadi pravi su statement piece kojima trendovi ne mogu ništa, koji postoje kako bi grlili žensku figuru i dali joj onaj we are all mad here potpis. Boudoirke ne odustaju od svoje jedinstvene estetike, produkcije jedinstvenih, gotovo couture komada, i to je ono čarobno. Moda živi, u svojem svemiru, baš kako to i priliči.

lepotaizdravlje.rsSenja Vild, Franjo Matković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.