ATKINSONOVA DIJETA opasna za srce!

by | avgust 25, 2009

lepota i zdravlje rene zelveger


Atkinsonova dijeta koja se bazira na isključivom unosu proteina može dovesti do začepljenja arterija i srčanih oboljenja, pokazuju najnovija istraživanja.


Ova dijeta koja je veoma popularna među slavnim ličnostima kao što je glumica Rene Zelveger koja joj duguje svoju ekstremnu mršavost, široko je zastupljena pre svega jer sa njom nema gladovanja.

Ipak, najnovije istraživanje sprovedeno na miševima pokazuje da bi Atkinsonova dijeta mogla biti uzrok razvoja raznih oboljenja koja mogu da rezultiraju srčanim ili moždanim udarom. Analize su pokazale i da takva dijeta onesposobljava telo u proizvodnji novih krvnih ćelija pa zbog toga spečava oporavak nakon infarkta.

Otkrili smo da Atkinsonova dijeta utiče na ljudski kardiovaskularni sistem. To je važno otkriće jer sve više ljudi započinje različite dijete. Ne treba se okrenuti mesu i mesnim prerađevinama, već raznovrsnoj hrani punoj voća i povrća kao i svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti„, poručio je profesor Entoni Rosenzvig koji je radio na ovom istraživanju.

Tagovi: