Beauty trikovi naših mama

by | jul 14, 2014

U parfimerijama nam se danas nude bezbrojni proizvodi za negu svakog dela lica i tela, međutim to ne znači nužno da današnji beauty proizvodi i tretmani deluju bolje od onih koje su koristile naše mame. Pogledajte samo glumačke dive iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka – te žene uvek su izgledale glamurozno i doterano, a svoj su dobar izgled mogle zahvaliti i jednostavnim beauty trikovima koje su bez problema mogle slediti i žene širom sveta.

beauty mm

Donosimo neke „old school“ trikove za lepotu koji i dan danas pale…

1. Želite li da vam se lak brzo osuši, uronite prste u posudu s ledenom vodom.

2. Imate osušenu ili tvrdu olovku za oči? Pre samog nanošenja, vrh olovke lagano zagrejte plamenom iz upaljača. Boja će kliziti niz kapke i trajati satima.

3. Suziti pore nekad nije bilo tako teško. Sve što trebate da napravite je da uronite lice na 5 sekundi u posudu s ledenom vodom. Ponovite 2 puta!

4. Delotvoran tonik za lice ne morate puno da platite. U bočicu stavite 1/4 jabukovog sirćeta i 3/4 vode, promućkajte i mešavinu koristite svako veče nakon čišćenja lica. Koža će biti sveža, a kiselina jabukovog sirćeta pomoći će vam da se rešite bubuljica.

5. Nemate uvijač za trepavice? Ali sigurno imate čajnu kašičicu. Nakon nanošenja maskare spoljašnji deo kašičice blago pritisnite na zatvorene oči te tako podignite trepavice. Nakon nekoliko sekundi uklonite kašičicu i uživajte u seksi trepavicama.

6. Želite pramenove kao s plaže? Imate li prirodno smeđu ili svetlosmeđu kosu, preskočite odlazak kod frizera i isprobajte stari mamin recept. Pre odlaska na plažu, na kosu nanesite limunov sok. Kad se vratite u grad, svi će vas pitati da im date broj svog frizera!

Izvor: index.hr, Đ.S.

Tagovi: