Biljana Tipsarević: Modna kolekcija koja nas vodi u letnju bajku (foto)

by | jun 2, 2020
biljana tipsarevic

Modna kreatorka Biljana Tipsarević s velikom ljubavlju stvara svoje kolekcije, što imamo prilike da vidimo i u najnovijoj liniji Summerland. Poznata dizajnerka obradovala je mnoge dame koje sad imaju još jedan razlog da se raduju letu i slavljima, jer više ne moraju da brinu o tome šta će obući za svoje posebne trenutke. Jedini problem koji može nastati jeste – šta će odabrati.

U pitanju je nova letnja kolekcija kojom se prožimaju jarke boje – žuta, crvena i plava, dok je nijansa aktuelne lavande noseći kolorit. Liniju su obeležilili i oversized karneri i prugasti i floralni printovi. (Pročitaj: Trendi kupaći kostim: Džesika Alba i njena ćerka donose nam hit sezone (video))

Više o tome šta ju je i kako inspirisalo da pripremi ovu liniju, i to tokom trudnoće, ispričala nam je i sama Biljana Tipsarević, koja je nedavno postala mama po drugi put i, nakon ćerke Emili, dobila sina Nou.

– I tek tako svet je stao. Posle dva meseca krizne situacije ulazimo neizvesno u letnju sezonu. Čak je delovalo da će biti otkazana. Međutim, optimizam je pobedio i prvi zraci sunca probudili su summer vajb. Tako je moja nova kolekcija nastavila svoj tok s prvim tragovima svetlosti dana – priča Biljana.

Trendovi i boje za leto

Koje su boje i teksture u trendu ovog leta?

– Nazivom Summerland demantujem činjenicu da je leto otkazano. Tu su jarke boje žute, crvene i plave, dok je nijansa aktuelne lavande noseći kolorit – upravo je ta paleta boja zastupljena u mojoj novoj kolekciji. Igre oversize karnera i prugastih printova u boji mora vode nas na Kapri, dok nežni floral printovi i oker nijanse zovu u Južnu Francusku.  (Pročitaj: Ovo je omiljeni i najpopularniji kupaći kostim holivudskih cica (foto))

– Lepršave i zavodljive haljine koje su praktične da se nose 24/7, bilo uz patike, ravnu obuću ili štikle sa svečanijom stilzacijom. Prugasto platneni kompleti idealni su za tople dane, a njihova praktična primena ogleda se kroz dva stajling principa: machy-machy i mix&mach. Pošto ne znam koliko ćemo ovog leta putovati i ići na more, što ne bismo leto doneli u naš gardarober.

Must have modni komadi ove sezone i zbog čega?

– Raznovrsnost i ove sezone vlada kao ultimativni trend. Ipak, određena modna pravila dominiraju i izdvajaju se. Stilski i modno osveštene dame neguju besprekoran stil i njima je kvalitet glavno pravilo. Odelo je super opcija kako da izgledate sređeno i stilizovano, po mogućnosti u nekoj od trendi boja, a može da se nosi u bezbroj varijanti. U svakoj kolekciji akcenat stavljam na odela – kaže kreatorka.

– Jedan od vodećih trendova jesu sandale s jednim kaiščićem, iliti popularno nazvane strappy sandale. Pored toga što su udobne, mogu da se kombinuju uz dnevne lepršave haljine ili pak za svečanije prilike. Komadi u jarkim bojama s naglašenim volanima u igri su asimetrije, bilo da je reč o odelima ili haljinama. (Pročitaj: Modni izazovi za kojima Instagram luduje)

– Floralni print u nežnim pastelnim nijansama na haljinama obavezan je izbor u letnjim danima, naročito uz pletenu torbu i lanac oko vrata. Pamučne suknje i krop topovi sa mašnama komadi su u koje treba investirati ove sezone, bilo da su na prugice ili u plavoj, žutoj ili boji lavande, jer prolaze u dnevnoj varijanti na patike i ravnu obuću ali i za večernje prilike. To je ujedno i okosnica moje nove kolekcije – priča Biljana i osvrće se na modna pravila koja ove sezone više neće važiti.

Šta „izlazi iz mode” ove sezone?

– Iako su prošlu godinu obeležile „glomazne” patike, ove godine one izlaze iz mode. Patike na visoku platformu, oversized s naglašenim bojama, treba da zaboravimo ove sezone.

– Providnim PVC torbama, pritom toliko nezgodne za nošenje po toplom vremenu, takođe je istekao rok. Iako su veliki brendovi u 2019. pretenciozno nametnuli logomaniju, među trendseterkama više nije popularna – objašnjava kreatorka i dodaje:

– Prošle godine bilo je praktično nemoguće izbeći leopard print, što na ulicama grada što na Instragramu. Svaka od nas poseduje bar jedan komad u leopard printu. Ovaj print smo mogli videti od najvećih i najlkusuznijih brendova do onih najpristupačnijih i najkomercijalnijih, ipak – treba ga zaboraviti na neko vreme. Iako je ovo trend koji se stalno vraća te možemo opet ubrzo očekivati njegov povratak. Dotad neka se pronađe neko skriveno mesto u ormaru za njega.  (Pročitaj: Modna scena tokom leta i proleća donosi – cvetni print svuda i na svemu (foto))

– Biciklističke su bile izuzetno popularne, naročito kod devojaka s besporekornom građom, poput Kendal Džener i Victorias’s Secret modela. Gotovo je bilo nemoguće naći bar neku sliku prezgodnih devojaka u njima na društvenim mrežama, pa je to bila dobra investicija na trenutak.

– Konačno izlaze iz mode i velike ukosnice i rajfovi. I konačno uske farmerke neka sačekaju na svoj povratak, a do tada odlučite se za komotnije komade – poručuje za kraj Biljana Tipsarević svim ljubiteljkama mode.

Tamara Bogunovic Privatna arhiva