Blistava, sjajna i lepa koža

by | decembar 30, 2010

Ne dozvolite da zbog pretpraznične euforije zaboravite da se častite dobrom kupkom i pilingom kako bi vaš ten bio još lepši.

U prednovogodišnjoj jurnjavi najmanje mislite na sebe, potrudite se da svima kupite poklone, da dovršite započete poslove i još da se pobrinete za prazničnu trpezu, to ne znači da u poslednji čas ne možete sebi da priuštite tretman nege tela.

Napunite kadu toplom vodom i dodajte dve šake morske soli. U činijici izmešajte jednu pavlaku i šaku mekinja. Smesom istrljajte telo, deo po deo, dok se blago ne zacrveni. Potom lezite u toplu kupku i ostanite u njoj neko vreme. Kad izađete iz kade telo dobro obrišite i namažite hranljivim mlekom, koje odgovara vašem tipu kože.

 

Ne zaboravljajte na nežna i večito umorna stopala, jer i njima je potreban predikir, a ako nemate vremena onda se pobrinite sami o njihovoj nezi. Potopite ih u toplu kupku, dodajte tečni sapun koji omekšava kožu. Kad pete omekšaju, očistite zadebljanja turpijom za pete ili kamenom. Posle toga istrljajte četkicom površinu noktiju, isecite i isturpijajte. Na kraju namažite lak po želji.

 

Ne zaboravite na poseban tretman ruku, a da bi one bile mekše koristite piling. Držite ruke nekoliko minuta u mlakoj vodi, u koju možete da stavite i nekoliko kapi gela za pranje ruku. Posle pet minuta vlažnim peškirom uklonite izumrle ćelije kože. Isperite ruke i nahranite ih hidratantnom kremom. 

Tagovi: