Poznati ih obožavaju, a mi vam otkrivamo kako da sami napravite neodoljive šare

by | oktobar 6, 2020

Dosadilo vam je da kupujete stvari koje se mogu pronaći na svakom ćošku i priželjkujete da se sami oprobate u nečem kreativnom? Bojenje odeće daće vam priliku da iskažete ne samo svoj talenat, već i autentičnost. Umesto da bacite stare majice, koje su zbog fleka postale neupotrebljive, osvežite ih i dobićete potpuno nov odevni komad.

Ako želite da izgledate jedinstveno, ali da ujedno budete trendi, odlučite se za tie-dye šare koje su omiljene među influenserima, ali i muzičarima i sportistima. Veselom šarenilu nisu uspele da odole ni Lejdi Gaga, a ni Dženifer Lopez. (Pročitaj: I Dženifer Lopez ih obožava: “Tie dye” ženske trenerke morate da imate u svom ormanu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Pribor za rad:
svetla pamučna majica (sintetika neće dobro upiti boju)
boje za tekstil ili za kolače
plastične flašice u koje ćete sipati boje
gumice za tegle
rukavice
jedna velika kesa i nekoliko manjih kojima ćete prekriti pod

Bojenje odeće

Postupak: 
Prekrijte sto i tepih kesama, a da se ne biste isflekali, obucite staru garderobu.
Potopite majicu u mlaku vodu ili rastvor koji ćete napraviti od vode i sirćeta (šolja jednog i drugog) i ostavite da se natapa sat vremena. (Pročitaj: Nije teško, a nije ni skupo: Uživajte u svom ručnom radu i napravite sami dekorativni jastuk (video))

Stavite rukavice, iscedite majicu, pa je položite na sto. Levom rukom uhvatite središnju tačku, a desnom rukom uvrćite majicu u smeru kazaljke na satu, sve dok ne dobijete spiralu. Kada završite, čvrsto je obmotajte gumicama.

Bojenje odeće

Svaku celinu obojite drugom bojom. Kada završite sa bojenjem, majicu ubacite u veliku kesu i vežite je tako da ne ulazi vazduh. Ako želite nežne, pastelne nijanse, izvadite je posle dva sata, a ako su vam cilj upadljive, drečave boje, neka u kesi bude barem osam sati.

Kada vreme istekne, ponovo stavite rukavice, izvadite majicu iz kese i ispirajte je hladnom vodom sve dok voda ne postane čista. Zatim majicu stavite u veš-mašinu i operite je na najnižoj temperaturi, odvojeno od ostale odeće, kako se ne bi ofarbala. (Pročitaj: Veš je opran, ali uopšte ne miriše? Evo gde grešite)

Nakon pranja, okačite majicu da se osuši i proces je gotov. Uživajte u rezultatu i sa ponosom obucite svoje umetničko delo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Tisdale (@ashleytisdale) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images