Majke posle 40-te: Nakon porođaja na „remont“ tela

by | oktobar 31, 2011

Karla Bruni se pridružila grupi u kojoj se između ostalih nalaze i Arlin Filips, koja se porodila u 47. godini, Kristi Brinkli, u 44. i Helen Filding (autorka knjige „Dnevnik Bridžit Džouns“) koja je svoju bebu dobila u 48. godini života.
Međutim nova generacija starijih majki ima još jednu sklonost; i to ka plastičnim operacijama, kao bi uklonile tragove kasnog porođaja.

Jedna kozmetička kuća otkrila je da se broj starijih majki koje traže neku vrstu operacija posle porođaja, povećao za 42% u proteklih 5 godina.

Starije žene imaju manje elastičnu kožu i nižu proizvodnju kolagena, tako da se njihova tele teže vraćaju u formu nakon porođaja.

Mnoge od njih rade kompletan remont tela: podižu grudi, zatežu stomake, ukljanjaju ožiljke i strije…
“Elastičnost se smanjuje sa godinama i telo teže se vraća u formu. Kada se koža rastegne tokom trudnoće, mnogim starijim porodiljama telo ne može da izgleda kao nekad,” rekla je Liza Letles, medicinska sestra na jednoj klinici.
Iako se neke žene, pomoću dijeta i vežbanja, vrate u formu, mnogima je to ipak nemoguća misija. Operacije im pomažu da se reše viška kože i ožiljaka.

Tagovi: