Budite spremne za ponedeljak jutro: 10 šik predloga za make up za posao (celebrity inspiration!)

by | avgust 7, 2022
make up za posao

Make up za posao ima isti cilj kao i svaka šminka: da se osećamo dobro i lepo – to podiže samopouzdanje. Ipak, treba ga birati pažljivo jer mora da se uklopi u očekivani kancelarijski stil

Kada je u pitanju šminka za posao, jednostavno ne postoji pristup koji odgovara svima. Ali, cilj je svima nama isti: da izgledamo dobro, podignemo samopouzdanje i istaknemo se.

Čak i ako ste u profesiji koja propisuje mekši ili skromniji izgled i dalje možete eksperimentisati sa make upom za posao. Malo inspiracije nikada nije na odmet, naročito ako ste uhvatile sebe da ste upale u kliše: malo maskare i nude tonovi.

 

Make up za posao: selebriti inspiracija!

 

1. JLo inspiracija: Prirodni sjaj

JLo uvek izgleda tako sveže, a nosi zemljane i suptilno svetlucave tonove. Fenomenalan i potpuno prikladan make up za posao!

Kako se našminkati: Na donju liniju kapka nanesite sivi alajner (ako nemate sivu, koristite neku drugu hladnu boju). Neposredno oko oka nanesite svetlucavu sivu ili nude senku, dok ćete smeđu koristiti na pregibu oka. Na obrazima i usnama koristite tonove breskve ili nude paletu.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jennifer Lopez (@jlo)

 

2. Selena Gomez inspiracija: Crvena klasika

Najbolji deo izgleda Selene Gomez je njena blistava koža. Ona dolazi do izražaja upravo zahvaljujući odlično definisanim obrvama i jarkocrvenom karminu.

Kako se našminkati: Da biste postigli ovaj izgled, koristite nežno roza rumenilo na obrazima i smele nijanse karmina. Ako ne možete da koristite crvenu iz  nekog razloga, koristite jarko narandžaste tonove. Preporučuje se korišćenje olovke za usne pre nanošenja karmina.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Selena Gomez (@selenagomez)

 

3. Adel inspiracija: Smelo, a sa stilom

Niko ne šminka oči kao Adel — ali vrlo brzo ćete shvatiti da njen izgled zaista nije teško kopirati.

Kako se našminkati: Nanosite gel ajlajner četkom. Umesto da počnete od spoljnog ugla oka, vi počnite od donje linije trepavica, pa produžite liniju kraj unutrašnjeg ugla. Iznad ajlajnera nanesite mat, belu senku, a tek potom smeđe tonove. Kada kopirate ovaj luk i sve ostale boje na licu moraju biti mat.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Adele (@adele)

 

4. Hailey Bieber inspiracija: Suptilan sjaj

Šminka Hailey Bieber je savršena za dane kada imate planove posle posla. Smele usne, suptilna svetlucava senka i mekane obrve… Divno!

Kako se našminkati: Odaberite nežno ružičasto kremasto rumenilo, a obrve oblikujte gelom. Umesto šljokica koje koristi Hailey, bilo bi dobro da se opredelite za senku sa sjajem i dobro je izblendate. Obavezan je bordo ruž.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

 

5. Rosie Huntington inspiracija: Zdrav sjaj

Zdrav izgled Rosie Huntington-Whiteley zahteva dobru podlogu. Za pripremu, trebalo bi koristiti svetleći prajmer.

Kako da se našminkate: Podlogu nanosite četkom. Počnite od sredine lica i idite ka spolja,  ne zaboravite da blendate da biste izbegli grube linije. Pre sređivanja usana, obavezno uradite piling, a tek potom nanesite kremasti ruž za usne.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rosie Huntington-Whiteley (@rosie.huntington)

 

6. Katy Perry inspiracija: Istaknute trepavice

Izbacite šljokice i dobićete make up za posao koji je sasvim primeren, a ujedno efektan. Katy Perry definitivno koristi lažne trepavice i trebaće vam malo vremena da se naviknite, ako ih niste koristili do sada.

Kako da se našminkate: Za nanošenje trepavica koristite pincetu i ne zaboravite da stavite lepak na trepavice bar 30 do 40 sekundi pre nanošenja. Jako je važno da posvetite pažnju i obrvama: one nisu previše definisane, ali je luk naglašen.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KATY PERRY (@katyperry)

 

7. Lady Gaga inspiracija: Metalni sjaj

Ako ste dovoljno hrabri da isprobate svetlucavu, metalik senku (a znate da vaše kancelarijsko okruženje to dozvoljava), smeli izgled Lady Gage može vam pružiti inspiraciju. Kod ovog make upa stvar je u meri.

Kako da se našminkate: Kada koristite svetlucavu senku, nanesite je pre pudera. Tako ćete sprečiti da vam se senka prenese na ostatak lica i da efekat bude pokvaren. Nanosite svetlucavu senku samo na unutrašnji ugao oka ili na donji deo kapka.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lady Gaga (@ladygaga)

 

8. Kim Kardashian inspiracija: Bronza

Ovaj izgled Kim Kardashian počiva na bronzeru, dobrom tenu i definisanim obrvama. Osnovni trik je da koristite bronzer koji je za dve nijanse tamniji od vaše kože.

Kako da se našminkate: Malu količinu bronzera nanesite na obraze, duž linije vilice, linije kose i sa obe strane nosa. Dobro izblendirajte, linije ne smeju da se vide. Nesite još nekoriko slojeva maskare i obrve istaknite puderom ili gelom.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Kardashian (@kimkardashian)

 

9. Zendaya inspiracija: Šminka bez šminke

Izgled „bez šminke“ savršen je za minimaliste. Ipak, to ne znači da ćete uštedeti na vremenu: moraćete dobro da pripremite kožu.

Kako da se našminkate: Pre ovog make upa obavezan je piling i dobra hidratacija. Nakon prajmera, stavićete malo rumenila u svojoj omiljenoj nijansi i to u obliku slova C – od slepoočnica ka jagodicama. Za najbolje rezultate, rumenilo nanosite na zonu koja je dva prsta udaljena od nosa i dva prsta ispod oka.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zendaya (@zendaya)

 

10. Doja Cat inspiracija: Visoki sjaj

Njen izgled je smeo, pa je na pravi pogled iznenađenje što ga predlažemo za kancelariju. Ipak, ovde je glavni trik: sjaj.

Kako da se našminkate: Kada nanosite kremasti ajlajner, četkicu držite pod uglom – tako ćete dobiti dobro definisanu liniju. Nakon toga, prstima lagano utrljajte ajlajner u kapak.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Doja Cat (@dojacat)