Making of… Proces snimanja jednog modnog editorijala

Piše: Tijana Jovanović, modna urednica

Iz meseca u mesec trudimo se da, uz pomoć sjajne ekipe fotografa, frizera, šminkera i manekena, za sve čitateljke napravimo modni editorijal koji, ne samo da je estetski lep, već zaista može poslužiti kao inspiracija za stajling. I u narednom broju priredili smo vam pravu malu modnu čaroliju.

Svaki modni editorijal počinje najpre od ideje. Ovaj put kao inspiracija u proleće poslužile su nam haljine i raznobojno cveće, pa smo u pomoć pozvali Milorada i Enu, stručnjake iz Fabrike cveća, koji se bave pejzažnom arhitekturom, dekoracijom za venčanja i prodajom saksijskog i rezanog cveća. Njihove vešte ruke napravile su živopisne aranžmane bez kojih čitava priča zaista ne bi bila potpuna.

Još jedna od važnih stavki jesu šminka i frizura. Ovog puta su se šminkerka Željka Janković i frizerka Đurđica Ivanović Đuka poigrale novim tendencijama i ove važne detalje potpuno uskladile sa garderobom i ambijentom.

Pročitajte i…Večiti teksas i kako ga nositi po Heleni Bordon

Kliknite na sledeću stranu…

Garderobu poznatih modnih brendova i domaćih kreatora prikupile smo ja, modna urednica i moja asistentkinja Vesna Stanković. Splet boja, krojeva, tekstura i njihovo međusobno kombinovanje zaista su jedna velika igra koja na kraju uvek donese dobre rezultate. Haljina kao odevni predmet, zaista popularan u proleće, veoma lak za kombinovanje morala je biti prikazana na nove načine. Ispratili smo trendove i čarolija je uspešno sprovedena u delo.

Fotograf Mirko Tabašević poslednja je karika u nizu koja je velikim delom zaslužna za dobre rezultate. Njegova vizija i dobra komunikacija sa sjajnom Isidorom iz agencije Model Scouting Office, kao i rad svih ostalih članova ekipe dali su nam još jednu lepu modnu priču.

Fotografije sa snimanja mogu vam dočarati delič radne atmosfere, a ceo editorijal pogledajte u novom broju magazina Lepota i zdravlje koji će od sutra 20.4. biti na kioscima.