Manja i Veselin predstavljaju nove trendove

by | jun 27, 2009

lepota i zdravlje moda
Manja: haljina Suzana Perić, nakit i obuća „Lollipop“; Veselin: košulja, prsluk, pantalone i marama „St. George“, obuća „Sweet Years“

Na ovogodišnjem „14. Jacobs Fashion Selectionu“ predstavljeni su neki od novih trendova i tendencija na domaćoj modnoj sceni. Nebojša Grnčarski, idejni tvorac ove manifestacije, kaže da mu je velika inspiracija za ovaj projekat bio petnaestogodišnji rad kao vrhunskog top-modela, ali i osluškivanje želja za pravom i vrhunskom revijskom prezentacijom dizajnera i brendova.
– Snagu crpim iz pohvala mnogobrojnih klijenata, o čemu dovoljno govori podatak da smo na početku trajali dva dana i imali pet učesnika, a stigli smo do petnaestodnevne manifestacije i više od pedeset klijenata na nedavno završenom „14. Jacobs Fashion Selectionu“. Vrlo važan motiv je i želja da se svaki sledeći „Selection“ kreativno i umetnički koncipira na drugačiji način, a da opet zadrži svoju pragmatičnu osnovu.

lepota i zdravlja moda
Manja: haljina Suzana Perić, nakit i obuća „Lollipop“; Veselin: košulja, prsluk, pantalone i marama „St. George“, obuća „Sweet Years“

Pripreme za jesenju manifestaciju su u toku, a Nebojša i njegov tim uveliko osmišljavaju nove ideje, koje će i dalje držati „Jacobs Fashion Selection“ na vrhu kao najveći modni događaj u jugoistočnoj Evropi.
Manekeni Manja Babović i Veselin Doknić, koji je ove godine dobio nagradu za najboljeg manekena na manifestaciji, fotografisali su se u modelima koji su obeležili prolećni „Jacobs Fashion Selection“.
Devetnaestogodišnja Manja već je zvezda na domaćoj modnoj sceni.
– Još dok sam bila mala moj dobar prijatelj mi je stalno govorio da sam buduća Claudia Schiffer. Ponekad mi se čini da sam zbog toga poželela da budem manekenka. Kada sam pošla na kurs manekenstva, otkrila sam da je to interesantno. Dok koračam pistom osećam se čarobno.

lepota i zdravlja moda
Manja: haljina Marijana Matthaus, nakit „Fancy“, tašna Larisa Županjevac-Nikolić; Veselin nosi odelo „Koton“

Manja završava srednju školu i planira da upiše „Regent College“ u Londonu, gde će studirati medije, komunikacije i advertajzing. Pored modelinga veoma je zanima padobranstvo, koje će najverovatnije upisati do kraja proleća.
Na pitanje koja joj je omiljena letnja odevna kombinacija, šarmantna plavuša kaže:
Nemam omiljenu kombinaciju, bitno mi je samo da na sebi imam jedan dobar detalj, na primer sat, prsten ili narukvicu. Mislim da bi devojke trebalo da se vode krilaticom da je manje više, kako ne bi umanjile svoju prirodnu lepotu.

lepota i zdravlje moda
Manja: haljina Milene Radović, tašna Larisa Županjevac-Nikolić; Veselin: pantalone, košulja, jakna i kaiš „Sorbino“

I ona i Veselin svoj modni stil opisuju kao sportsku eleganciju. On se najprijatnije oseća u trenerci, a Manja preko dana mahom bira sportski stil, dok uveče voli da nosi kombinaciju džinsa i cipela sa visokom potpeticom.
– Mislim da svaka devojka treba da se oblači primereno svojim godinama, pa to i ja činim. Pošto sam veoma mlada, stil mi se nije drastično menjao.
Na pitanje ko je, prema njihovom mišljenju, ikona stila, imaju potpuno različita mišljenja. Po Veselinu to je glumac Sergej Trifunović, jer je markantan, a uz to mu savršeno pristaje stil koji je odabrao. Prema Manjinom mišljenju to je Kate Moss, za koju smatra da ima specifičan stil.

lepota i zdravlje moda
Manja: haljina Milene Radović, tašna Larisa Županjevac-Nikolić; Veselin: pantalone, košulja, jakna i kaiš „Sorbino“

Veselin je ove godine dobio nagradu za najboljeg manekena na „Jacobs Fashion Selectionu“:
– Priznajem da mi nagrada imponuje, jer sam je dobio u konkurenciji nekoliko izuzetno kvalitetnih manekena.
Mladi maneken misli da bi muškarac bio primećen mora pre svega da bude harizmatičan.
Mislim da odelo ne čini čoveka. I u najobičnijim farmerkama izgledam dobro, zato što se tako i osećam. Najviše cenim rad kreatora modne kuće „St. George“, jer se najbolje osećam u njihovim stvarima. A imam i razlog sentimentalne prirode: revija ove kuće bila je prva koju sam radio. Na međunarodnoj sceni mi se dopada Gianni Sorbino. Odgovaraju mi njegov muževan stil i sportska elegancija koja se uklapa i u moj stil.

lepota i zdravlje moda
Manja: haljina i kaput Hristine Petrović, obuća „Lollipop“;
Veselin: sako Jelene Vujičić, majica „Sorbino“, pantalone „St. George“

Dvadesetsedmogodišnji apsolvent Ekonomskog fakulteta u Subotici mnogo vremena provodi baveći se sportom, najčešće fudbalom i košarkom, a redovan je i u teretani.
I Manja ima izuzetno izvajano telo, a po sopstvenom priznanju najbolje joj stoji donji veš, koji joj je ujedno omiljeni deo garderobe. Svesna je činjenice da svaka žena lepše izgleda na visokim potpeticama. Atraktivna maturantkinja kaže da joj nije lako da izdvoji nekog domaćeg modnog kreatora.
– Mislim da naši kreatori imaju sve bolje ideje, da idu u korak sa svetom. Najbitnije od svega je da se njihovi modeli sve više nose. Omiljeni kreator na međunarodnoj modnoj sceni mi je Jimmy Choo, čije su cipele hit svake sezone. Nikada se ne ponavlja i uvek izbaci nešto što je originalnije od prethodne sezone. Volim njegove visoke potpetice jer su pepoznatljive, a cipele su izuzetnog kvaliteta.
Na pitanje šta karakteriše stil jedne dame, Babovićeva odgovara:
– Dama mora da bude svoja, da ima sopstveni stil koji ističe njenu individualnost, lepotu i ženstvenost. A pre svega mora da zrači nekom svojom, posebnom energijom.

 

lepota i zdravlje moda

 

Manja: haljina Zvonko Marković;
Veselin: odelo „Mexx“

 

Tekst: Jelena Đokić, Foto: Petar Vujanić, Stajling: Aleksandar Nikolić, Šminka: „Golden rose“, Frizura: Keune studio exclusive, Lokacija snimnaja: Restoran „Šumatovac“, Modeli: Manja Babović i Veselin Doknić za modnu agenciju „Select“

Tagovi: