Najbolji modni saveti svih vremena

by | decembar 3, 2012

Moda i trendovi vremenom se menjaju, međutim određena pravila važe za sve modne epohe. Bez obzira koji stil odevanja negujete, pridržavajte se ovih pet zlatnih pravila oblačenja.

1. Strateški otkrite kožu

Ako hoćete da ostavite utisak seksi dame ne otkrivajte previše kože. Naime, vašem izgledu potrebna je doza misterije. Stilsitkinja Anđeline Džoli Džen Rejd savetuje da izaberete jedan deo tela koji će te otkriti. Ako pokažete dekolte, onda nikako ne otkrivajte noge.

2. Bela košulja nezaobilazan detalj

Uz džins najbolje se slaže klasična bela košulja. Ovaj komad odeće uvek treba da imate u svom ormaru. Osim uz farmerke, odlično se kombinuje i s uskim „pencil“ suknjama. Holivudska legenda Merlin Monro jedna je od onih koja je utemeljila ovaj trend.

3. Osvežite kombinacije detaljima jarkih boja

Ako vam je garderober pun crnih, sivih i belih nijansi, ne zaboravite svojoj odeći da dodate kap energije. Detalji u jarkim bojama, poput ljubičastih torbi i crvenih cipela u potpunosti će osvežiti vaš autfit.

4. Zaokružite veličinu džinsa

Ako ste u nedoumici kada je u pitanju veličina farmerica koje nosite, uvek uzmite broj manje. Džins se rasteže i mnogo će te bolje izgledati u uskim nego u vrećastim pantalonama.

5. Budite multipraktične

Poslužite se trikom koji je godinama koristila Džeki Onazis. Naime, ona je u svom ormaru imala mnogo haljina istog kroja. Kada shvatite da vam nešto dobro stoji, taj komad nabavite u većoj količini drugačijih nijansi.

Foto: Instyle.com

Tagovi: