Nataša Pavlović otkrila nam je svoje omiljene beauty cake… I tako su praktične!

by | januar 13, 2017

Nataša Pavlović je u svojoj emisiji „Praktična žena“, gledateljkama – a verujem da je bilo i gledalaca – dala niz prektičnih saveta. U stvari, davali su ih njeni gosti, pa je bilo nekako logično „beauty razgovor“ s njom početi pitanjem šta je iz sfere šminkanja i nege naučila od njih:

Nataša Pavlović

Foto: B92

Razgovarala: Brankica Treskavica

Saznala sam razliku između konsilera i korektora. Konsiler je na vodenoj bazi i bolje je nanositi ga u oko očiju, gde su borice, dok je korektor prikladniji za zonu bez bora. Međutim, ja mislim da preko bora ne treba stavljati ni puder, ni korektor, jer ih oni samo istaknu. Takođe, jasniji su mi čvueni konturing i hajlajting, ali ih neću baš mnogo primenjivati, jer se retko šminkam. Što se nege tiče, zanimljiv mi je tzv. prirodni botoks od belanaca, mada ga još nisam isprobala, ali nameravam.

Kako se pravi?

Penu od dva belanceta i kašike šećera nanesiste na očišćeno lice. Posle petnaest minuta ga isprerite mlakom vodom. Lice će biti zategnuto, taman pred izlazak 🙂

Kad smo već krenule s pričom “naučila sam od stručnjaka”, šta ste usvojili od šminkera i frizera, s kojima ste sarađivali dok ste se bavili manekenstvom?

Šminkeri su mi pokazali koliko su važni podloga i ten. Ako ste dobro istenirani, sve ostalo je samo nadogradnja. Vrhunski šminkeri znaju da tenom do te mere istaknu ono što treba, da sam često poželela da ostatak šminke i ne stavljaju. Nažalost, to umeće nisam u potpunosti savladala, ali sam usvojila stav da je za dobar izgled potrebno što više prirodnosti, da ne iscrtavam obrve i usta “tamo gde ih nema”, da sve treba da bude što svedenije i sofisticiranije. Podrazumeva se da i kosa treba da bude zdrava i da izgleda prirodno. U svetu mode na prvom mestu je nega, a insistira se na jednostavnosti i umerenosti. Tu ne bi prošla ni jedna iskvarcovana, izblajhana, “ispeglana” i “naduvana” devojka.

Foto: Mirko Tabašević za Hello

Foto: Mirko Tabašević za Hello

Šta je, od šminke, dovoljno imati na licu, da bi se delovalo „sređeno“?

Malo korektora ispod “prvog dela oka”, maskara, blago rumenilo i balsam za usta. Nije potrebno ništa više, naročito danju.

Često ste u beauty razgovorima isticali koliko je dobro koristiti bebi vodicu i bebi ulje. Zašto mislite da su tako dobri?

Pre više od dvadeset godina mi je jedna profesorka, koja je izgledala veoma lepo, ispričala da šminku s očiju skida bebi uljem. Od tada prstima nenasem bebi ulje na kapke, lagano ga utrljam, potom nakvašenim sunđerčićem sve lako skinem. Ne iritira oči i, što je najvažnije, na taj način ne razvlačim tanku kožu oko očiju. Što se vode za čišćenja beba tiče, idealna je za ostatak lica. Stavite malo na tufer, njime pređete preko kože i – sve je čisto. Od beba možemo da “pozajmimo” i kupke, jer su odlične za umivanje.

Pročitajte i… Zaboravite na lak u spreju, jer stigli su markeri za nokte…

Delujete vrlo mladoliko, a prošle godine ste proslvili četrdeseti rođendan. Da li je vaše lice imalo priliku da se “sretne” sa botoksom ili nekim filerima?

Ne, a mislim i da neće. Volim da vidim mimiku, a bojim se da u tom slučaju više ne bih ličina na sebe. Verujem da mladalački izgled najviše dugujem spavanju. Od njega nema boljeg antiage “preparata”, ali je važo primenjivati ga od mladosti. O tome stalno “trubim”, ali malo ko hoće da me posluša.

Koliko sati sna garantuje svežinu?

U mom slučaju devet sati, ali suština je u prirodnom buđenju, odnosno da organizmu obezbedimo onoliko sna koliko mu je potrebno. Ako morate da ustajete ranije, onda se podrazumeva da treba da ranije ležete, kako biste se budili bez alarma. Ja kasnije odlazim u krevet, jer moj posao od mene ne traži da budem ranoranilac.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: